WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dé manier om 4200 liter water te besparen

Sta jij er weleens bij stil hoeveel water je gebruikt op een dag? Even een was draaien, de vloer boenen of uitgebreid douchen. Het zorgt ervoor dat we in Nederland zo’n 119 liter water per dag gebruiken. Dat moet anders kunnen toch? Wij laten je zien hoe je heel wat water bespaart. (in samenwerking met Quooker)Quooker flex

De grootverbruikers

Om te besparen, moet je natuurlijk wel weten wat het meeste water verbruikt in huis. Het apparaat wat misschien wel het meeste water opslurpt is de wasmachine. Een moderne wasmachine gebruikt per keer meer dan 50 liter water. Natuurlijk heb je het apparaat af en toe wel écht nodig, maar wat helpt is om de was ‘op te sparen’. Dus niet telkens kleine wasjes draaien, maar in één keer alles bij elkaar.

Zo’n 40% van ons waterverbruik wordt gebruikt om onszelf te wassen. Zelfs met een waterbesparende douchekop kost 5 minuten douchen zo’n 35 liter water. Toch is dit nog niets vergeleken bij een bad. Even lekker badderen kan namelijk al zo’n 120 liter kosten. Stap dus liever onder de douche om water en misschien ook wat tijd te besparen.

Verrassend genoeg is een lekkende kraan misschien wel de grootste waterverspiller. Deze kan tot 75 liter per dag kosten, terwijl je dat water niet eens gebruikt. Tijd om alle kranen eens langs te lopen en de kranen die lekken te vervangen door nieuwe, waterbesparende exemplaren. Bijvoorbeeld de Quooker Flex met COMBI reservoir.

De oplossing

Quooker staat natuurlijk bekend om zijn super handige kokendwaterkranen. Maar de Flex doet daar nog een schepje bovenop. In deze flexibele kraan heb je koud, warm en kokend water in één. Dankzij de uittrekslang kun je hem ook gemakkelijk gebruiken om teiltjes en emmers te vullen die niet in de gootsteen passen.

De Quooker Flex is al ontworpen om zo zuinig mogelijk om te gaan met water, maar als je hem combineert met het COMBI reservoir, ben je helemaal goed bezig. Dit reservoir zorgt er namelijk voor dat je niet meer hoeft te wachten op warm water en dus minder water verspilt. En door de hoogvacuumisolatie is de COMBI de zuinigste warm- en kokendwatervoorziening voor de keuken. Hiermee kun je zo’n 4200 liter per jaar besparen.

Water voor de derde wereld

Dat jij per jaar veel water bespaart is natuurlijk fijn voor je portemonnee, maar Quooker maakt het besparen van water nog meer de moeite waard. Op 22 maart is het weer Wereldwaterdag en dan start Quooker in samenwerking met Made Blue de ‘liter voor een liter’ campagne. Voor elke verkochte Quooker COMBI wordt dan gezorgd voor 4200 drinkwater in Ethiopië. Ze hopen daar ruim 140.000 mensen te bereiken in sloppenwijken en arme buurten met toegang tot water, sanitaire voorzieningen of voorlichting over hygiëne. Zo zorg je dus ook nog eens voor een beter leven in de derde wereld.

Bron: In samenwerking met Quooker.

nog meer: wooninspiratie