WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De kunst van het schoenen maken

Aan ieder product staat een ontwerper aan de basis. Hoe zij kijken, denken en creëren is een heel proces. We maken een uitstapje naar het schoenmakersambacht en nemen samen met ontwerpster Hellen van Meerendonk een kijkje in de keuken van Shabbies Amsterdam. (in samenwerking met Shabbies Amsterdam)

Fred de la Bretoniere laars in de maak

Stoere en rebelse laars

Hellen: “Het geheim van de Shabbies laars zit ‘m in de nonchalante look, het ‘geleefde’ leer en de wijde schacht, bijna alsof ze een half maatje te groot zijn.” Het bedrijf start in 2005 als ontwerper en grondlegger Fred de la Bretonière één van zijn jaren tachtig laars-ontwerpen nieuw leven inblaast en hiermee een stoere en rebelse kant van zichzelf laat zien. “In de nieuwe Fall Winter collectie zijn de klassiekers van toen nog steeds ruim vertegenwoordigd, dat is waar het immers allemaal mee begon”, aldus Hellen. “We hebben extra kleuren toegevoegd en spelen met nieuwe materialen, zoals funky croco geprint leer. “

Fred de la bretoniere Hellen ontwerper

Soms zijn er wel 50 handelingen nodig om tot


het ontwerp te komen

Uren vakmanschap

“De naam ‘Shabbies’ klinkt krachtig en past goed bij de nonchalante look waar we vandaag de dag nog steeds bekend om staan”. De maakwijze is allebehalve shabby te noemen. “Er gaan uren aan vakmanschap en oog voor detail aan vooraf, soms zijn er wel 50 handelingen nodig om tot het uiteindelijke ontwerp te komen. Het stikken van de naden gebeurt handmatig, wat als voordeel heeft dat de schoenen goed beschermd zijn tegen weersinvloeden en aanvoelen als pantoffels. Doordat we gebruik maken van de puurste leersoorten, wordt elke Shabbie een uniek product. Sterker nog, met iedere stap die je zet worden de schoenen unieker. Het leer gaat ‘leven’, krijgt meer karakter en vertelt na verloop van tijd zijn eigen verhaal.”

Shabbies laars

Handtekening

“Bij Shabbies Amsterdam blijven we vasthouden aan het traditionele schoenmakersambacht, maar vernieuwen is voor ons ook belangrijk. Zo spelen we met de Fall Winter 2019 collectie in op de laatste trends met veterlaarsjes, stoere chelsea boots, neopreen sneakers met een metallic afwerking en lichtbruine westernlaarzen.” De typische Shabbies handtekening blijft, net als het draagcomfort en de afwerking. Hellen: “Dat schoenen je outfit compleet maken is geen geheim. Ze passen altijd, ongeacht hoe je in je vel zit. Onze missie is dan ook om ervoor te zorgen dat iedere vrouw stoer, zelfverzekerd en krachtig in haar schoenen staat.”

Benieuwd naar de nieuwe collectie?

De complete Fall Winter 2019 collectie van Shabbies Amsterdam is te vinden op   www.shabbiesamsterdam.com. Hier staat ook een overzicht van alle verkooppunten.


Bron: Shabbies Amsterdam


nog meer: wooninspiratie