WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De beste basic trap make-overs van stylist Fietje

Met haar no-nonsense basic stijl steelt styliste Fietje Bruijn vaak de show in het programma ‘Weer verliefd op je huis’. Functionaliteit speelt in haar ontwerpen een belangrijke rol, maar haar vermogen twee stijlen te combineren is ook ongekend. Wij zetten haar 3 beste basic trap makeovers voor je op een rij (in samenwerking met Upstairs Traprenovatie).

Stoer leer

In Eemdijk valt meteen op dat het huis van Jackoline en Benjamin wel wat kleur kan gebruiken. De zwart-witte inrichting waar Benjamin zo dol op is, komt hard en kil over bij de donkere tegelvloer die er al ligt. Jackoline wil wel wat meer romantiek terug zien. Gelukkig weet Fietje hier wel raad mee en brengt ze heel veel sfeer en warmte aan met onopvallende en rustige kleuren en maakt ze het af met veel groen en oude elementen. Ook op de trap brengt ze deze basic vintage look terug met een decor van Upstairs Traprenovatie. Fietje kiest hierbij voor leer in de kleur Extreem Clay uit de Stoer Chique lijn van Bertram Beerbaum. Dit grove leer is afkomstig van de Indische waterbuffel en is super stevig, dat kan wel tegen een stootje dus. Het leer zal op den duur wat gebruikerssporen achterlaten, maar dat geeft dit decor juist een unieke doorleefde uitstraling. Zowel de stootborden als treden krijgen dezelfde lederlook, terwijl de afwerking bestaat uit blauwstaal en dat past dan weer perfect bij de tegelvloer die al in het huis ligt. De trap gaat nu veel meer op in het geheel, helemaal in combinatie met de blauwstaal leuning die hetzelfde leer kreeg als de trap.

Doorleefd hout

de drive-in woning van Elyna en Patrick in Amersfoort overheerst leegte en het gebrek aan kleur. Het huis mist een ziel en daar maakt de witter dan wit inrichting waar Patrick zo dol op is het niet beter op. Sterker nog, de bohemian en romantische stijl die Evelyn graag wil is nergens terug te vinden. Een flinke uitdaging voor Fietje, helemaal omdat de woonkamer en keuken zich op twee verschillende verdiepingen bevinden. De twee witte trappen zijn in beide ruimtes het centrale punt, en om meer eenheid te creëren pakt Fietje deze allebei aan. In een ruimte waarin de trappen zo in het zicht staan, is wit geen slimme keuze. Ze springen teveel in het oog en op een geverfde trap zijn slijtageplekken veel eerder zichtbaar. Fietje kiest voor decor Capitol Pine van Upstairs dat perfect bij de vloer beneden en boven aansluit. Het decor heeft een doorleefde look, is authentiek en past bij veel verschillende woonstijlen. De trap naar de eerste verdieping is dicht en wordt helemaal in Capitol Pine uitgevoerd. De trap op de eerste verdieping staat meer in het zicht én is open. Gelukkig geen probleem, de treden kunnen namelijk helemaal rondom worden bekleed. Door de randen en leuningen van beide trappen lichtgrijs te schilderen gaan ze mooi op in het geheel, zijn ze onderdeel van het interieur en hoeven ze nooit meer geschuurd en geschilderd te worden.

Sfeervol hout

In het huis van Joëlle en Roderick in Maarssen vallen een aantal dingen op: er is veel hout aanwezig, er staan grote meubels (de bank staat tegen de wand geplakt) en de openhaard is totaal niet bij de zithoek betrokken. Roderick houdt van industrieel, hout en staal en maakt meubels zelf, Joëlle wil vooral zachtheid en valt voor de kleur groen. Fietje gaat voor meer harmonie en laat de trap helemaal aansluiten op de vloer, waardoor de basis meteen al een geheel wordt. Het door beiden geliefde hout komt terug op de traptreden in het decor San Diego Oak van Upstairs Traprenovatie. De lichte geschuurde whitewash look geeft dit decor een zachte zandtint, wat zorgt voor sfeer en warmte. De stootborden worden wit, in de hal zorgt dit voor een rustig en ruimtelijk effect. En hoewel het massief hout lijkt, zijn deze overzettreden een stuk gemakkelijker in onderhoud. Het duurzame materiaal is onderhoudsvrij en heeft de antislip er al in verwerkt zitten, wel zo handig in een familiehuis. Zelfs met de onregelmatige diensten van Joëlle en Roderick heeft Fietje rekening gehouden. in de treden zit LED-verlichting verwerkt, zodat er ook in het donker veilig van de trap gebruik gemaakt kan worden.

Wil jij weten welk type trap bij jouw woonstijl past? Doe de quiz.

Bron: (in samenwerking met Upstairs Traprenovatie)

nog meer: wooninspiratie