WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De 4 basisingrediënten voor een warme en zonnige keuken

De keuken is tegenwoordig een echte leefruimte, een verzamelplek waar wordt gekletst, gewerkt, gespeeld en (soms) uitgebreid gekookt. Een beetje warmte en gezelligheid is hier dus wel op z’n plek. Hoe je dit aanpakt laat stylist Fietje zien in weer verliefd op je huis.

In samenwerking met ATAG ‘We love to cook’

1. Van zacht oker tot gedurfd terracotta

De eerste stap naar warmte en gezelligheid is kleur. Door een witte keuken te omlijsten met een natuurlijke tint, voeg je instant sfeer toe. Ga voor zacht oker, lichtbruin of kies voor een gedurfde terracotta kleur. Roodtinten staan erom bekend dat ze de eetlust bevorderen, ideaal voor in de keuken dus. Werk met verschillende varianten uit één kleurfamilie en durf ook af te wisselen met behang of bijvoorbeeld tegels. Door de schaduwwerking van deze ton sur ton tinten is het net of de zon binnen schijnt. Mix je dit met warme houttinten dan is de basis pas echt compleet.

2. Apparatuur waar je het warm van krijgt

Met de juiste apparatuur maak je de keuken letterlijk warmer, maar het oog wil ook wat. De 3 in 1 oven van ATAG bijvoorbeeld: zo op ooghoogte best een blikvanger, maar het mooie van de Matrix Black Steel collectie is dat het materiaal zich aanpast aan de omliggende kleuren en lichtinval. Wie goed kijkt ziet de gebruikte kleuren reflecteren in de ovendeur, de knoppen en de warmhoudlade eronder, wat ervoor zorgt dat het opgaat in de omgeving. Ditzelfde geldt voor de gaskookplaat, zo samen met het donkere werkblad vormt het een rustig geheel, maar blijft het door de grote branders ook een stoere blikvanger. De Fusion Vulcano wokbrander heeft niet alleen z’n looks mee, hij haalt ook hoge temperaturen zonder warmte te verliezen.

3. Naadloze aansluiting

Sfeer creëren stopt niet op de drempel naar de rest van het huis. Vooral bij een open keuken is het belangrijk dat de kleuren en materialen zoveel mogelijk doorlopen naar de woonkamer. Dit kun je doen door alle omringende muren een warme tint te geven, waardoor een knus cocon effect ontstaat. De opvallend glimmende tegeltjes komen bijna één op één terug in de messing details die zijn gebruikt in het woongedeelte, maar deze vertaling kun je ook maken met materialen: gebruik hiervoor licht glanzende velvet kussens of aaibare fluwelen stoelen in een warme roestkleur.

4. Puntjes op de i

Persoonlijke details zorgen voor nét dat beetje extra sfeer. Geef je favoriete kookboeken een plek in het zicht aan de wand, stal wat van je mooiste servies uit op het aanrecht en vergeet het groen niet. Verse kruiden zijn natuurlijk onmisbaar in de keuken, maar ze zorgen in dit geval ook voor een extra aangekleed effect. Zwarte details geven het warme geheel wat meer pit. Kijk maar naar de ATAG Design eenhendel mengkraan, waarvan de grafietgrijze kleur en strakke lijnen nog mooier tot hun recht komen tegen een warme achtergrond. Laat voor een speels effect de donkere tint ook terugkomen in stoelpoten, de klok, het werkblad en de kruidenpotjes.

Ook toe aan warmte in de keuken?

Ontdek de complete collectie keukenapparatuur op www.atag.nl of bezoek het Experience Center in Duiven en laat je inspireren.

nog meer: wooninspiratie