vtwonen

In één dag meer groen in huis

Word jij ook zo blij van de groene paradijsjes die je voorbij ziet komen op Instagram en Pinterest, maar is het urban jungle-gevoel bij jou ver te zoeken? Wij hebben voor je uitgezocht hoe jouw interieur in één dag van groen naar groenst gaat! Lees je mee? (in samenwerking met Elho)

Groen in huis

Verzamelen maar

Voor meer groen in huis heb je planten nodig. Kies een mix van mini, medium en grote planten. Heb je geen groene vingers? Ga dan voor planten die makkelijk te verzorgen zijn: denk aan een vetplant, cactus, gatenplant, sanseveria , aloë vera of een goudpalm. Heb je een klein budget? Kijk eens op Marktplaats. Daar staan vaak planten op voor een klein prijsje, die mensen wegdoen omdat ze bijvoorbeeld gaan verhuizen.

De lucht in!

Wil jij meteen een statement maken? Hang je planten dan op. Daar hoef je niet alleen hangplanten voor te gebruiken. Je kunt ook varens en orchideeën in potten ophangen in hangnetten van touw.

Groen in huis

Een groot gebaar

Een echte urban jungle creëer je met een aantal grote planten. Zet ze op verschillende plekken in huis neer. De plant mag natuurlijk in de spotlight staan, maar kies ook een pot als eyecatcher. Ga bijvoorbeeld voor de Pure Round, Pure Cone of Pure Soft Round potten van Elho. Deze potten zijn gemaakt van kunststof en kunnen dus tegen een stootje. Ze zijn in een heleboel kleuren verkrijgbaar (mixen & matchen maar!) én ook geschikt voor buiten.

Groen in huis

Lekker én groen

Ook de keuken verdient een paar tintjes groen. Met verse kruiden sla je twee vliegen in één klap: het ziet er gezellig uit én je voegt als een ware masterchef verse kruiden aan je favoriete gerechten toe.

Overal groen

De kans is groot dat jouw benedenverdieping inmiddels een groeninjectie gekregen heeft. Maar probeer ook in onverwachte ruimtes een plant te plaatsen. Ga op de slaapkamer voor een luchtzuiverende plant als de lepelplant. Vergeet ook de badkamer en het toilet niet. Deze ruimtes krijgen meteen een mini make-over als je groen toevoegt. Omdat er hier niet veel licht binnenkomt en de luchtvochtigheid hoog is, kun je het beste kiezen voor varens.

En, is jouw huis al veranderd in een groen paradijs?

Bron: in samenwerking met Elho

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties