kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Cozy cocooning: creëer een warm herfstnest

Nu de dagen korter worden en de avonden langer, kruipen we het liefst lekker weg onder een stapel zachte dekens. Maak van de slaapkamer een ultieme relaxplek met de tips van vtwonen-stylist Marianne Luning. Bekijk de video!

In samenwerking met Swiss Sense

vtwonen 10-2020 swiss sense | terra tinten slaapkamer cocoonen

Rust-recept

In uitzonderlijke tijden toch volledig tot rust komen: vtwonen-stylist Marianne Luning heeft er hét recept voor. ‘Het is tijd om ons terug te trekken in de veiligheid van ons eigen huis. Om even helemaal niets te hoeven, bij te komen en op te laden. De slaapkamer is daar de ideale ruimte voor. Gewapend met een grote stapel kussens, zachte dekens en je favoriete boeken mag die slaapkamerdeur even dicht. Naar buiten gaan komt later wel weer.’ 

Woestijntinten

In de perfect ingerichte slaapkamer komt dat gevoel van rust bijna vanzelf. Zelf zo’n warm nestje maken? Marianne weet hoe. ‘Begin bij de basis: een bed dat uitnodigt om erin te duiken. Kies zoals hier voor een kleurpalet van nude- en warme terratinten, aangevuld met chocoladebruin voor stevigheid en diepte. Denk: tinten die doen denken aan de zonsondergang in de woestijn. En onthoud: kussens heb je nooit genoeg.’ Marianne koos hier onder andere voor een rond sierkussen in een zachte nudetint. Niet bescheiden zijn dus.

vtwonen 10-2020 swiss sense | terra tinten slaapkamer cocoonen

“Met zo’n luxe bed en mooi beddengoed wordt de slaapkamer

een warm nestje”

Slaapkamer stylen

Het warme gevoel zit niet alleen in het kleurgebruik, maar ook in welk beddengoed je kiest. Marianne gaat op creatieve manier aan de slag met een vierseizoenendekbed. Ze hult de dekbedden in verschillende materialen, van flanel tot katoen, en mixt warme ton sur ton tinten om een rijk geheel neer te zetten. Bekijk de video om te zien hoe zij een cocoon-waardig holletje creëert:

nog meer: wooninspiratie