WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Colourboost: 3 opvallende kleurcombinaties voor in de slaapkamer

Vaak zijn we geneigd om één kleur te kiezen in de slaapkamer, terwijl het juist spannend kan zijn om voor een combinatie van kleuren te gaan. De truc is om een rustige basis te creëren, dat maakt het eenvoudig om van kleuren te wisselen.

In samenwerking met Beter Bed

vtwonen-beterbed-wvojh-slaapkamerkleuren-1

Aquagroen en mosterd: verrassend sfeervol

Grijs is een mooie warme basiskleur voor de slaapkamer. Denk aan een donkere tint op de muur en een lichtere nuance voor de gordijnen en het bed. Stylist Fietje Bruijn koos in aflevering 11 van ‘Weer verliefd op je huis’ voor boxspring Attraktiv Lykka van Kårlsson: een slank model met ranke lijnen. De moderne grijze kleur is de perfecte basis voor kleurrijk beddengoed. Fietje ging in Haarlem voor de verrassende combi van aquagroen en mosterd. Deze natuurlijke kleuren liet ze terugkomen in de grof gebreide beddensprei en sierkussens. Een winters plaatje!

Koningsblauw en zachtgeel: luxe ten top

Toe aan iets anders? De slaapkamer is dé plek om te experimenteren met verschillende stoffen die je elk seizoen weer kunt omwisselen. De gekozen Kårlsson-boxspring leent zich daar met zijn typisch Scandinavische looks heel goed voor. Koningsblauw staat bijvoorbeeld prachtig bij het grijze hoofdbord en de sierlijke zwarte poten. Deze luxueuze kleur geeft de slaapkamer een vleug mysterie. Bang dat het te donker wordt? Fris het geheel dan op met een zachtgeel plaid en goudkleurige accessoires. Ziedaar: de ruimte oogt meteen een stuk zonniger.

Petrol en terracotta: warmer kan niet

Ook helemaal hot en happening: de muur achter het bed petrolblauw verven. Al geven we toe dat dit niet de makkelijkste kleur is om te combineren. Stylingtip: kies voor beddengoed in verschillende terracottatinten. Zo blijkt maar weer… met een rustige basis zijn allerlei kleurcombinaties mogelijk. Dat heeft Fietje slim bedacht, hierdoor raakt het gezin uit Haarlem niet snel uitgekeken op hun nieuwe slaapkamer. En omdat de boxspring elektrisch verstelbaar is, zorgt dat voor optimaal comfort tijdens een ontspannen avond tv kijken of het lezen van een boek. Heerlijk voor extra lange avonden (of ochtenden) in bed tijdens de koude decembermaand.

vtwonen-beterbed-wvojh-slaapkamerkleuren-3

Kleur bekennen in de slaapkamer

De nieuwe Kårlsson-collectie is een ultieme slaapbeleving waarbij Scandinavisch slapen nog nooit zó eigen voelde: een kwalitatief designbed als basis voor oneindig veel kleurcombinaties. Speciaal voor jou samengesteld, met aandacht tot in de allerkleinste details. Kijk op beterbed.nl voor alle designs.


nog meer: wooninspiratie