Met deze checklist vind je de ideale bank

Ben je toe aan een nieuwe bank, maar heb je geen idee waar te beginnen? Met een checklist voorkom je eindeloos zoeken, vergelijken, wikken en wegen en werk je punt voor punt toe naar jouw ideale bank. (in samenwerking met Montèl)

Zit het comfortabel?

Lekker zitten is voor iedereen anders. Geef je de voorkeur aan stevige kussens, of wil je juist wegzakken in de bank? Heb je korte of lange benen? Dan is het fijn als je de zithoogte zelf kunt bepalen. Wat jouw voorkeur ook heeft, uitgebreid testen is altijd een must. Geneer je niet en ga in een winkel of showroom goed zitten of liggen in de houding die je meestal aanneemt op de bank. Ben je enthousiast? Trek zeker in de winter ook even je jas uit, die draag je thuis op de bank ook niet.

Welke functie?

Ga voordat je een bank aanschaft na hoe je wil dat de ‘ie gebruikt wordt. Breng je er veel tijd op door met het gezin, een serie of een boek, houd je van languit liggen of zit je liever rechtop? Misschien wil je dat de bank het stralende middelpunt wordt van de ruimte, dan kun je best gaan voor een wat groter exemplaar. Met een U-bank is er plek voor iedereen en kun je zowel rechtop zitten als lekker languit liggen.

Heeft ‘ie de looks?

Behalve comfort en functie wil het oog ook wat. Omdat de bank een groot deel van het woonoppervlak beslaat, loont het om goed naar de looks te kijken. Een bank op pootjes zorgt voor een luchtig en ruimtelijk gevoel en maakt het stofzuigen eronder gemakkelijk. Komt de bank voor het raam te staan? Ga dan voor een exemplaar met lage rugleuning zodat de zichtlijnen naar buiten toe behouden blijven.

Past het bij je woonstijl?

Een bank moet aansluiten bij jouw persoonlijke smaak en stijl. Houd je bijvoorbeeld van basic, ga dan voor een ingetogen kleur als grijs en kies voor een fijne stof. Heb je een industriële smaak, dan ga je eerder voor een stoere leren uitvoering. Wil je een 2, 2,5 of 3-zits opstelling, een hoekopstelling en misschien zelfs een voetenbank? En welke kleuren en materialen kies je voor de poten? Bij de Montèl Star kan het allemaal. Deze ideale bank heeft een hoog design-gehalte, is helemaal naar eigen wens samen te stellen en past daarom bij iedere woonstijl. Alle punten van je zoektocht kun je in één keer afvinken.

Mét korting

Bespaar jezelf de tijd om heel veel winkels af te struinen en maak een afspraak in een Montèl winkel. Nog een puntje om toe te voegen (én af te vinken) bij je zoektocht naar een bank, is natuurlijk dat ie betaalbaar is. En omdat we weten dat een nieuwe bank aanschaffen een flinke investering is, krijgen vtwonen lezers een exclusieve korting van maarliefst €300,-* op een bank van Montèl.

Gebruik de cheque die je in vtwonen 01 van dit jaar vindt en neem deze mee naar één van de 34 Montèl vestigingen om van de voordeelactie te profiteren. De getoonde opstelling is al binnen 2 weken leverbaar. Dus in plaats van dan de zoveelste meubelzaak af te struinen kun je gewoon al op deze bank van 3,5 meter breed genieten op joúw manier.

* €300,- korting geldt op de getoonde opstelling in de afbeelding

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties