WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een keukenhuis van 10.000m² (wát een snoepwinkel!)

Men neme een avontuurlijke Nederlandse meubelmaker en een dorpje nét over de Duitse grens en er ontstaat een creatief bedrijf dat dit jaar alweer zijn 120ste verjaardag viert! Ekelhoff is een ware snoepwinkel, een plek om duizend-en-een ideeën op te doen.

In samenwerking met Ekelhoff

Binnenkijken in een snoepwinkel van een keukenhuis in Duitsland
Modern landelijke keuken in Ouderkerk aan de Amstel met fronten van antraciet eiken, een rvs werkblad en een met rvs ommantelde schouw boven het kookeiland.
Binnenkijken in een snoepwinkel van een keukenhuis in Duitsland
Witte hoogglans keuken (next125) in de buurt van Arnhem: de barplaat is gefineerd met satijnnotenhout. Dank zij het fineer op de kopse kanten lijkt de plaat van puur massief hout.

Fronten van notenhout of keramiek, werkbladen uit bijzondere granietsoorten en fijne, moderne keukeneilanden: op de duizenden vierkante meters van keukenhuis Ekelhoff staat het allemaal verleidelijk opgesteld. Keukens van fraaie, duurzame materialen in de mooiste combinaties. Bij dit huis weten ze al heel lang waar het om draait in de keuken: ultieme looks én praktisch gemak.

Keukengeluk op 10.000 m2

Wie op zoek is naar een nieuwe keuken wil vooral ervaren hoe fijn dat keramiek, ebbenhout of hoogwaardig composiet aanvoelt. Hoe kleuren elkaar versterken, koel of juist warm overkomen. Waarom gesatineerd glas zo mooi matcht met rvs of blank eiken. En dat is precies waar dit keukenhuis in uitblinkt. Miriam Monchen, marketingmanager bij het familiebedrijf, is er vol van: ‘Het is een ware snoepwinkel voor wie een nieuwe keuken zoekt. Wat je stijl ook is, van fris landelijk tot modern en strak.’ Wat er zoal te vinden is? Naast high-end merken als SieMatic, Poggenpohl en Valcucine ontdek je keukens van het eigenzinnige designmerk next125 en het betaalbare en kwalitatief uitstekende Contur of Ballerina. Ofwel: een hoop keukengeluk op 10.000m2 in dit keukenhuis in Duitsland.

Binnenkijken in een keukenhuis van 10.000m² (wát een snoepwinkel!)
Ekelhoff Küchen KL Koje 212 Next125 mokkabraun 2018-11-13

Meubelmaker uit Nederland

Het bedrijf in het Duitse Nordhorn heeft Nederlandse roots. Oprichter Johannes Ekelhof trouwde honderdtwintig jaar geleden met de Duitse Gesine. En Johannes… was een Nederlandse meubelmaker! Hij begon met een kleine werkplaats. Anno nu staat Hans Ekelhof, alweer de vierde generatie, aan het roer van het succesvolle keukenhuis met zo’n 170 medewerkers. Miriam: ‘Ondanks die schaalgrootte heeft ons keukenhuis nog steeds alle kenmerken van een familiebedrijf. In de twee showrooms Küchenhaus en Küchenland is de sfeer altijd gezellig en uitnodigend. Bijna iedereen spreekt Nederlands en je wordt gastvrij ontvangen. Op vrijdag en zaterdag zelfs met lekkere hapjes, als er wordt gekookt in een van de keukens.’

Binnenkijken in een snoepwinkel van een keukenhuis, net over de grens
In de binnenstad van Leiden vond deze keuken (next125 NX902) een plek: met bijzondere kooktafel, lavazwarte matglas fronten en een keramieken werkblad.

Grote ontwerpvrijheid

Vakmanschap is iets dat het familiebedrijf kenmerkt. Het is van vader op zoon doorgegeven en dat kun je zien: in de enorme, professionele werkplaats wordt alles naar wens en op maat gemaakt. Er is zelfs een eigen keukenlijn, ‘Unikat by Ekelhoff‘, waarin creativiteit en vakmanschap gelijk op gaan. Miriam: ‘Door dit handwerk uit eigen werkplaats ontstaat een grote ontwerpvrijheid. Er is keuze uit meer dan zestig houtsoorten, om maar eens wat te noemen. Van massief eiken tot lichtvoetig bamboe. Of fluweelachtig zebrano, een Afrikaanse houtsoort. De combinaties met andere materialen als natuursteen, keramiek of glas zijn eindeloos te variëren. Uiteraard perfect afgewerkt, met veel aandacht voor details, wat zorgt voor een luxe uitstraling.’

Nieuwsgierig geworden?

Laat je alvast verleiden op keuken.ekelhoff.nl. Langskomen in dit keukenhuis in Duitsland kan natuurlijk ook. Je moet er even voor over de grens, maar dan héb je ook wat. Nordhorn klinkt overigens verder dan het is: vanaf Amsterdam is het nog geen twee uur rijden.

nog meer: wooninspiratie