WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnen wil je zijn (en blijven!)

Brrr, de dagen worden kouder; het najaar komt eraan. Tijd om naar binnen te gaan. Treuren om de zomer doen we niet. We gaan de uitdaging aan en maken het in huis zó warm en gezellig dat niemand de deur nog uit wil!

zithoek inspiratie
Hoekbank eigen ontwerp en maatwerk. Zitkussen hoekbank van gerecycled denim via Annemieke Koster @enschedetextielstad. Rolgordijn By Mölle. Vloerkleed Schapenzacht. Kussens Wehkamp. Plaid Les Petits Bohemes. Betonnen bijzettafel Serax. Blauwe vaas Return to Sender. Roze bloempot Piece of Clay. Terra bloempot Ikea. Wandlamp Ambit van Muuto. Fotocollage met privéfoto’s. Chamotte haardtegels Van Scheppingen. Op de schouw verf Topaze van Pure & Original.

Warme voeten

Een koude vloer ‘warm’ je makkelijk op door een vloerkleed neer te leggen. Met een dubbel voordeel: je voeten blijven warm én de vloer ziet er gezelliger uit. Houd bij het uitkiezen van het kleed rekening met de grootte. Zo geeft een langwerpig vloerkleed meer lengte aan je kamer, terwijl een minder lang tapijt de ruimte juist breder laat lijken. Durf ook contrasten op te zoeken; maak een strak ingerichte kamer knusser met een hoogpolig kleed en een landelijke woonkamer moderner met een laagpolig kleed in een felle kleur en hippe print.

Op de tocht

Last van tocht in de woonkamer? Plaats tochtstrips bij ramen en zet een dranger op de deur.

Sfeerlicht

Het voordeel van vroege avonden en binnen blijven, is dat je langer kunt genieten van sfeervol kaarslicht. Laat sfeerlicht de hoofdrol spelen door een heuse wall of flame. Denk aan een mooie verzameling wandkandelaren van Frederik Roijé of een houten plankjeswand zoals in Weer verliefd op je huis. Laat alle lampen een avond uit en verlicht je woonkamer met de sfeervolle kaarsen.

Raamdecoratie

De juiste raamdecoratie isoleert goed en houdt de woonkamer lekker warm. Sterker nog: enkel glas in combinatie met de best isolerende raambekleding heeft een betere isolatiewaarde dan gewoon dubbel glas. Wat zijn de best isolerende gordijnen vraag je jezelf af? Dubbele plissé-exemplaren (met zigzag-plooi) met een aluminium coating aan de binnenkant. Zorg er ook voor dat je gordijnen niet voor de verwarming vallen. Daardoor gaat er veel warmte verloren en maak je onnodig stookkosten.

Rustmomentje

Maak een gezellige relaxhoek dichtbij de verwarming of haard en kleed de hoek aan met kaarsen, kussens en plaids. Meer heb je niet nodig om tot rust te komen.

Isoleren

Blijft je woonkamer ondanks deze maatregelen fris aanvoelen? Dan is het de moeite waard om het huis beter te isoleren. Denk aan vloerisolatie die bovenop de vloer geplaatst kan worden in de vorm van platen. Of in de kruipruimte aan de onderkant van de vloer. Het gevolg? Minder tocht en lekker warme voeten, binnen blijven is fijn! Bovendien bespaar je op energie, omdat er minder warmte via de vloer verloren gaat.

nog meer: wooninspiratie