WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Badderen in een basic badkamer

In een basic badkamer zit schoonheid ‘m in eenvoud. De gebruikte kleuren en materialen zijn tijdloos, maar allesbehalve saai. Met natuurlijke materialen, wat groen en mooie basics, maak je van je badkamer een fijne thuisspa. Vijf tips voor een basic badkamer. (in samenwerking met vtwonen baden by Alterna)Badkamermeubel

1. Kleur

In een basic badkamer spelen neutrale kleuren een hoofdrol. Vaak wordt er gekozen voor tijdloos wit, soms aangevuld met zwarte accenten en grijstinten. Een badkamer met overwegend wit is een rustige basis, waar het heerlijk ontspannen en relaxen is. Door gebruik van weinig kleur oogt een basic badkamer groter en ruimtelijker. Handig!

2. Materialen

In een basic badkamer draait het om eenvoud. Denk aan natuurlijke materialen en niet te veel poespas en tierelantijnen. Deze basic look voer je ook door in je kranen, wastafel en ander sanitair. Doordat je voor tijdloos en neutraal gaat, raak je niet snel uitgekeken op je basic badkamer. Natuurlijk wil je je badkamer een warme uitstraling geven. Dat kan met textiel, zoals mooie hamamdoeken en stoffen opbergmanden. Een echte aanvulling voor je thuisspa.

3. Accessoires

De basic look voer je tot in detail door met subtiele accessoires. Ga voor een paar goedgekozen items, die niet alleen mooi maar ook functioneel zijn. Een grote spiegel, waszakken in neutrale kleuren en een badmat van natuurlijke materialen. In een basic badkamer geldt: less is more. De schoonheid van een basic badkamer zit ‘m in simpele vormen en strakke lijnen. Kortom, eenvoud.

4. Groen

Bloemen en planten zijn de finishing touch, ook in je badkamer. Hang een paar takken eucalyptus onder je douchekop en je hebt een heerlijk geurende badkamer. Of zet een paar gedroogde papaver takken of gele trommelstokjes in een vaas. Wederom geldt, doe dit met mate. Kies liever één mooie tak of plant die de aandacht trekt, dan heel veel kleine planten en bloemen.

5. Praktisch

Alles heeft z’n plek in een basic badkamer, want het gebruiksgemak is belangrijk. Lades zijn overzichtelijk ingedeeld met manden om je spullen op te bergen en de was wordt gesorteerd in waszakken. In een opgeruimde badkamer is het heerlijk ontspannen en hoef je niet te ergeren aan kleine troepjes.

Doe de quiz – Wat is jouw badkamerstijl?

Houd jij ook van een basic badkamer of ben je benieuwd of je meer een landelijke, industriële of romantische stijl hebt? Doe de quiz en kijk welke badkamer het beste bij jou past!

Bron: in samenwerking met vtwonen baden by Alterna

nog meer: wooninspiratie