WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Altijd een lekkere geur in huis? Zó doe je dat

Er gaat niets boven de geur van fris gewassen beddengoed. Of de heerlijke geur van vers gebrande koffiebonen bij het opstaan. Een fijne geur in huis doet wonderen voor je humeur. Zo tover je jouw huis om tot een subtiel geurend paradijs.

In samenwerking met Robijn

Effect van geur

Reuk is ons sterkste zintuig. Geen wonder dat geur veel effect heeft op je gemoedstoestand, zonder dat je daar zelf invloed op hebt. Zo is bekend dat een ruimte gevuld met eucalyptus je een ontspannen gevoel geeft. Een citrusgeur maakt je juist wakker en alert, terwijl een lavendelgeur ervoor zorgt dat je makkelijker in slaap valt. We slaan deze geuren op in onze hersenen: een volgende keer dat je die eucalyptusgeur ruikt, wordt dat ontspannen gevoel van toen weer opgeroepen.

Positieve associatie

Geuren roepen dus sterke associaties op, en sommige geuren zijn direct herkenbaar. Stylist Eva van de Ven creëert in aflevering 5 van ‘Weer verliefd op je huis’ een huiselijke sfeer met geurkaarsen van Robijn Home, die subtiel de vertrouwde zachte Zwitsal-geur verspreiden. Zo blijft het de hele dag lekker ruiken in het huis van het gezin uit Heemstede, zonder dat de geur overheerst. Geuren die een positieve associatie oproepen geven je humeur een boost.

Goede binnenkomer

Wie gevoelig is voor geur, weet als geen ander hoe belangrijk geuren zijn. Je zou het misschien niet verwachten, maar het eerste dat mensen opmerken wanneer ze je huis binnenlopen, is hoe de ruimte ruikt. Dat blijkt uit een onderzoek van Independent Network. Zelf ben je zo vaak in je eigen huis dat de geur niet meer opvalt, maar je bezoek wél. Zorg dus altijd voor een lekkere geur in huis, want dat geeft een opgeruimd en schoon gevoel. 

In het paradijs

Je kunt ook kiezen voor geurstokjes, bijvoorbeeld met een bloemige geur. Net alsof je weer even terugbent op die tropische vakantiebestemming. Het stijlvolle flesje staat ook nog eens erg decoratief in de woonkamer, slaapkamer of badkamer. Op zoek naar een geur die zich snel verspreidt, maar zonder constante geurverspreiding (zoals bij geurstokjes of een geurkaars)? Dan is een huisparfum ideaal: een enkele spray is voldoende om de ruimte heerlijk te laten ruiken. Ideaal voor na het eten, in de slaapkamer of op het toilet!

Ook genieten van een heerlijke geur in huis? Ontdek welke geur en oplossing bij jou past op: www.robijndoetdewas.nl.

nog meer: wooninspiratie