WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

7x slimme tips om op te letten bij het kiezen van de vloer

Een nieuwe vloer kiezen, kan best lastig zijn. Welk patroon vind je mooi? Welk materiaal is ook nog duurzaam en niet onbelangrijk: hoe onderhoudsvriendelijk is de vloer? Ontdek hier zeven belangrijke zaken waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe vloer.

In samenwerking met Ambiant

Interieur met houten vloer, ronde eettafel en rotan stoelen.

1. Soort vloer

Er zijn ontelbaar veel vloeren te koop dus waar moet je dan beginnen. Het belangrijkste is om eerst na te denken over de soort vloer. Ga je voor een tegelvloer of een houten vloer? Of toch liever een gietvloer? Tip: door te kiezen voor een pvc-vloer heb je wel de looks en niet de lasten. De vloeren uit de vtwonen by ambiant collectie zijn allemaal gemaakt van pvc en nauwelijks te onderscheiden van echt hout, steen of beton. Extra fijn: ze zijn ook nog eens geschikt voor vloerverwarming en daarnaast waterbestendig. Ideaal voor koukleumen of als je jonge kinderen hebt.

2. Woonwensen

Laat je niet direct verleiden door een interieurtrend. Een vloer schaf je als het goed is aan voor langere tijd, dus het gaat er echt om dat jij hem mooi vindt en dat hij past bij jouw woonwensen. Ga bijvoorbeeld juist voor tijdloos door te investeren in een subtiel design. Saai hoeft het natuurlijk niet te zijn. Mag de vloer een opvallend patroon hebben? Bedenk dan goed of een donkere of juist een lichtere tint de komende jaren bij je interieur past.

3. Onderhoud

Om de nieuwe vloer jarenlang mooi te houden, is het belangrijk na te denken over onderhoud. Hoe onderhoudsgevoelig een vloer is, is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. Toe aan een bijna onderhoudsvrije vloer? Kies dan voor een vloer uit de vtwonen by ambiant-collectie. Deze zijn namelijk oersterk én makkelijk schoon te houden.

Interieurbeeld met betonnenlook en rotan accessoires.
Interieur met betonnenlook en accessoires in natuurlijke materialen.

4. Vloerverwarming én vloerverkoeling

Er is niets fijner dan warme voeten tijdens een koude winterdag of koele voeten in de zomer. Met vloerverwarming en -verkoeling is dit mogelijk, maar dan moet de vloer hier wel geschikt voor zijn. Controleer dat dus altijd goed vóórdat je een vloer uitzoekt. Met een pvc-vloer is dit geen probleem.

5. Duurzaam

Duurzaamheid is zeker een belangrijk aspect om op te letten. Hoe duurzamer een woning, hoe beter dit is voor het milieu, maar bovenal ook voor je eigen portemonnee. Let hierbij niet alleen op hoe duurzaam het materiaal is geproduceerd, maar ook hoe lang de vloer ongeveer meegaat. Kies je voor een pvc-vloer, dan heb je hier jarenlang plezier van.

LEES OOK
Voeten van de vloer: dit zijn onze 4 vloerfavorieten van dit moment

6. Geluid

Niet geheel onbelangrijk: hoeveel geluid maakt een vloer? Sommige vloeren kraken er op los – en dat wil je de buren of andere gezinsleden niet aan doen. Goed dus om te checken of een vloer wel of niet geluiddempend is.

Houtlook interieur met visgraat vloer.

7. Dryback versus click

Last but not least: de hechting van de vloer. Kies je voor dryback, oftewel een verlijmde vloer? Of ga je liever voor click: een vloer die zwevend wordt gelegd? Het grootste verschil tussen de twee is de manier van monteren. Zo wordt een dryback vloer verlijmd aan de basisvloer (en moet de ondervloer dus eerst worden geëgaliseerd) en leg je click pvc los op een vlakke ondergrond. In kwaliteit is er geen verschil tussen de twee soorten vloeren. Kijk dus goed hoe de basisvloer is, of je de vloer later wil verleggen en hoe dik de vloer is. En maak daarna je keuze.

Wil je ook zo’n onderhoudsvrije en stijlvolle vloer in huis? Ontdek de hele vtwonen by ambiant-collectie of bestel eenvoudig een paar stalen.

nog meer: wooninspiratie