WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

7 tips voor het verbouwen van je badkamer

Kan jouw badkamer wel een opfrisbeurt gebruiken? Bij het verbouwen van de badkamer komt veel kijken en dus is een beetje houvast fijn. Daarom hebben we 7 tips verzameld voor het verbouwen van je badkamer. Lees je mee? (in samenwerking met Villeroy & Boch) Badkamer verbouwen

1. Een moodboard

Het állerbelangrijkste: bedenk van tevoren goed wat je wensen zijn. Maak een moodboard op papier of via Pinterest van hoe jouw badkamer er uit moet komen te zien. Voor welke stijl ga je? Maak ook een kleurenpalet. Op basis daarvan kun je straks de tegels en accessoires uitkiezen.

2. De indeling

Wist je dat het goedkoper is om de indeling van je badkamer hetzelfde te houden? Dan hoeft er namelijk geen leidingwerk verlegd te worden. Wil jij toch de indeling anders hebben? Zoek dan vroeg in het proces uit of dit wel mogelijk is. Zo kom je niet onverwacht voor verrassingen te staan.

3. Bad of douche

Het kiezen van het sanitair is misschien wel de moeilijkste klus als je de badkamer gaat verbouwen. Je eigen ervaringen zijn erg belangrijk. Let dus goed op als je bij iemand gaat logeren of op vakantie gaat. Wat valt je op? Erger je je aan het opstapje van de douche of ontspan je graag in bad? Een vlakke douchevloer is milieuvriendelijker dan een bad. Vergeet ook je moodboard niet als je sanitair uitkiest. Houd je van minimalistisch met een luxe uitstraling? Neem dan eens een kijkje bij de nieuwe Finion collectie van Villeroy & Boch.

4. Het toilet

Een toilet is zo gekozen, toch? Niet is minder waar. Er is tegenwoordig een heel scala aan opties: van ultramoderne douchewc tot simpele toiletpot. Zo kun jij een exemplaar kiezen dat perfect bij jou past. Heb jij een hekel aan het schoonmaken van het toilet en toiletblokhouders vervangen? Dan is het ViFresh toilet van Villeroy & Boch een goede optie. Dit toilet heeft geen spoelrand (en is dus makkelijk schoon te maken), heeft een optionele vuilafstotende toplaag én is voorzien van een geïntegreerde toiletblokhouder. Fijn!

5. Op de muur en vloer

Grote tegels, kleine tegels, mozaïek, tadelakt, tegels met een print, mat, glanzend, met of zonder reliëf… ben jij de draad al kwijt? Welke tegel er bij jouw badkamer past is vooral een kwestie van smaak. Maar denk ook aan de praktische zaken. Ga bijvoorbeeld voor een afwerking die onderhoudsvrij is. Is je badkamer klein? Kies dan voor lichte kleuren op de muur. Grote tegels laten je badkamer optisch groter lijken en minder voegen betekent minder schoonmaken. Voor de badkamervloer kun je het beste kiezen voor antislip-tegels. Een bestaande, gladde vloer kun je met een speciale, transparante coating ook minder gevaarlijk maken.

6. Badkamermeubel

Ga na welke spullen je in je badkamer bewaart. Welke items zijn essentieel en hoeveel opbergruimte heb je daarvoor nodig? Veel mensen kiezen voor lades, omdat die overzichtelijk zijn. Je wilt natuurlijk ook een badkamermeubel dat past bij de stijl van je badkamer. Wist je dat de meubels uit de Finion collectie er in 10 lakkleuren zijn? Zo breng je makkelijk kleur in de badkamer en is er altijd wel een badkamermeubel voor jou.

7. Verlichting

Ontspannen in bad of onder de douche met rustgevende muziek en gedimd licht… Zie je het al voor je? Wij wel! Maar we willen de volgende ochtend wel goed in de spiegel kunnen kijken. Ga bij het kiezen van je badkamerverlichting na wat voor functie het licht moet hebben. Heeft jouw badkamer veel natuurlijk daglicht, of niet? Wil je spotjes boven de spiegel? Moet het licht dimbaar zijn? Koop alleen lampen die speciaal voor de badkamer zijn gemaakt.

Meer inspiratie en tips voor verbouwen van de badkamer nodig? Bekijk de mooiste badkamers hier.

Bron: in samenwerking met Villeroy & Boch

nog meer: wooninspiratie