WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

7 tips voor het kiezen van een houten vloer

Omdat de vloer bepalend is voor de inrichting van je huis, mocht een nieuwe collectie niet langer ontbreken in ons eigen vtwonen vloer-assortiment. Kies jouw match aan de hand van 7 overzichtelijke stappen. (in samenwerking met Karwei)

Cotap Karwei houten vloer
Cotap Karwei houten planken

1. Denk praktisch

Het inrichten van een ruimte begint bij de vloer. De meest onmisbare basic, die bepalend is voor welke meubels, kleuren en materialen je verder kiest. Bedenk hoe intensief een vloer wordt gebruikt in een bepaalde ruimte en kijk wat je budget is. Combineer bijvoorbeeld een stevig parket in de woonkamer met een goedkoper laminaat in de slaapkamers.

2. Kies in stijl

Het helpt als je al een beeld hebt van de stijl waarin je je huis wilt inrichten. Een landelijke inrichting vraagt om een andere aanpak dan een industriële. De keuze voor de vloer dus ook. Om niet te verzuipen in het aanbod, richten we ons vooralsnog op een houten vloer. Deze gaat lang mee, is onderhoudsvriendelijk en past bij iedere woonstijl.

3. Beken kleur

Ook al heb je gekozen voor hout, dan nog zijn de keuzes legio! Robuust, fijn, grof of glad? En dan kun je ook nog kiezen tussen licht of donker. Keus gemaakt? Vraag dan of je een aantal planken mee mag nemen. Test de planken in je kamer met zonlicht, bij schemer en kunstlicht. Pas dan kun je zien hoe het hout in je kamer staat. Ook belangrijk: vraag in de winkel in hoeverre de vloer zal verkleuren, soms beginnen ze licht en zijn ze na tien jaar vele tinten donkerder.

visgraat

Helemaal on trend:

visgraat motief

4. Geef het vorm

Uiteraard kun je kiezen voor lange banen, maar helemaal on trend is het visgraat motief. Vroeger was deze vorm moeilijk te leggen, daardoor kostbaar en vooral te vinden in paleizen en herenhuizen. Tegenwoordig is ook de visgraat prima te leggen én te betalen. Een visgraat vloer geeft veel sfeer en past bij iedere woonstijl.

5. Verbind de vloer

Een vloer staat (of ligt) nooit op zichzelf. Omringd door kleur en meubels komt een vloer nog meer tot z’n recht. Om een natuurlijke overgang te creëren tussen de vloer en bijvoorbeeld de bank is een vloerkleed een onmisbaar bindmiddel. Niet alleen trendy, warm en gezellig, maar ook functioneel. Met een vloerkleed creëer je een ware zithoek.

6. Onder het vergrootglas

Afhankelijk van de grootte van je ruimte en het optische effect dat je wilt bereiken, kun je tegenwoordig ook kiezen voor extra grote vloerstukken. Een brede plank geeft een moderne en ruime uitstraling. Terwijl kleinere en smallere planken het effect wat rustiger houden.

7. Verras

Wat je keuze ook wordt, zorg dat je interieur nooit voorspelbaar wordt en blijf verrassen. Waarom niet kiezen voor én-én? Daarmee geef je je interieur meteen een dosis Fietje: ‘Natuurlijk, de vloerdelen in lange lijnen leggen kan altijd. Maar denk ook eens aan een XL visgraat. Chic en speels tegelijk.’

Bij jou over de vloer?

De nieuwe, exclusieve vtwonen vloer-collectie bestaande uit parket, laminaat en vloerkleden is verkrijgbaar bij Karwei. Parket is er in 6 verschillende soorten, van visgraat tot XL planken en van naturel tot donker.

nog meer: wooninspiratie