WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

6 tips voor een opgeruimde keuken

Van stapels uitgescheurde recepten tot rondzwervende keukenaccessoires: voor je het weet is de keuken een rommeltje en opruimen onvermijdelijk. Geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg met zes tips. (promotie)

opgeruimde keuken

1. Less is more

Drie anti-aanbakpannen, vijf dunschillers en dertig ontbijtbordjes. In de loop der jaren verzamelen we, vaak zonder het door te hebben, veel dezelfde spullen. Onhandig, want ze nemen ruimte in beslag en veroorzaken rommel. Vraag jezelf daarom eens af hoe vaak je alles gebruikt en bewaar enkel het noodzakelijke.

2. Orde in je voorraadkast

Puilen jouw keukenkastjes ook uit met tientallen pakjes en potjes? Investeer dan eens in een mooie set voorraadpotten. Ideaal om etenswaren als pasta, rijst, muesli of snoepjes in te bewaren. Zo zie je in één blik wat je in huis hebt, lekker overzichtelijk. En, ook niet onbelangrijk: het geeft je keuken een gezellige huiselijke sfeer.

3. Sorteren kun je leren

Door accessoires een vaste plek te geven, verloopt het opruimen een stuk sneller en ziet de keuken er als geheel een stuk overzichtelijker uit. Plaats alle kruidenpotjes bij elkaar en leg het bestek in de daarvoor bestemde bestekbak. Kleine moeite, groot plezier.

4. Lichte kleuren & natuurlijke materialen

Een rustige basis is de eerste stap naar een opgeruimde keuken. Met een likje witte verf en het gebruik van natuurlijke materialen kom je al een heel eind. Zodra alle keukenaccessoires op elkaar zijn afgestemd qua kleur en materiaalsoort, zul je zien dat het geheel rustiger en opgeruimder oogt.

5. Kapot of incompleet

Van beschadigd serviesgoed tot incomplete keukenapparatuur: er zijn altijd spullen waar we om verschillende redenen (nog) geen afscheid van kunnen nemen. Toch is het belangrijk om een knoop door te hakken. Of je het item nu vervangt of weer compleet maakt, is aan jou. Het gaat erom dat je een keuze maakt.

6. Creëer nieuwe opbergruimte

Weinig of geen keukenkastjes tot je beschikking? Wees creatief met de ruimte die je wél hebt. Bevestig een plank boven het aanrecht waarop je je mooiste serviesgoed tot zijn recht laat komen of hang een stijlvol keukenrek aan de muur; perfect voor rondslingerend keukengerei of je uit de hand gelopen verzameling mokken. Ook een keukentrolley, met meerdere schappen en lades, kan uitkomst bieden. Hoera, voor een opgeruimd keukenblad.

Niet weggooien, maar wel bewaren?

Eenmaal opgeruimd, kun je misschien wel wat extra ruimte gebruiken. Voor de dozen met persoonlijke herinneringen die je graag wilt bewaren, maar waar in huis niet voldoende ruimte voor is. Of omdat weggooien ook zo definitief is en je een aantal dozen wilt stallen voor de eerstvolgende vrijmarkt of kofferbak-verkoop in jouw buurt. Je zou dan (tijdelijk) een opslagruimte kunnen huren.

Shurgard biedt particulieren opslagruimte, van 1 tot 30m2, met een flexibele huurperiode. De ruimte is beveiligd met een persoonlijke toegangscode en slot. Je kunt zeven dagen per week bij je spullen. Een veilige en handige oplossing en je betaalt voor de eerste maand huur slechts 1 euro, ook als je maar een maand huurt. Meer weten? Kijk op www.shurgard.nl.

Bron: in samenwerking met Shurgard.

nog meer: wooninspiratie