WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

6 tips voor een knappe keuken

Of je nu van koken houdt of niet, we brengen heel wat uren door in de keuken. Daarom is het meer dan fijn als je keuken er niet alleen leuk uitziet, maar ook nog eens van alle gemakken voorzien is. Dan bedoelen we niet direct dat je de nieuwste apparatuur hoeft te hebben. Met een paar kleine aanpassingen kun jij je keuken voorzien van een nieuwe look en extra comfort. (in samenwerking met Xenos)
bakkerskast

Kookspullen aan de wand

Keukengereedschap mag weer gezien worden tegenwoordig. Het vintage emaillen vergiet van je oma, die mooie houten lepels die je op vakantie kocht. Het hoeft allemaal niet meer in een kastje te verstoffen, geef ze een prominente plek op het aanrecht. Of beter nog, hang je mooiste spullen op aan een wandrek en je hebt alles voor het grijpen. Op de plankjes kunnen kruiden of potjes met planten.

Keuken op wieltjes

Een andere handige opberghulp die je in steeds meer keukens terugvindt, is de bakkerstrolley. Vroeger werd dit kastje op wieltjes gebruikt om keukengerei en bakproducten mee te verplaatsen. Maar je kunt het prima als extra kast in de keuken gebruiken. Een echte blikvanger en vanwege de wieltjes verplaats je het kastje ook makkelijk naar een andere plek. Hebben? Op Xenos.nl vind je deze keuken must-have nu met 20% korting.

Mooie accessoires

Maak je keuken persoonlijk. Houd je van koken, dan mag je dat zien. Stal je kookboeken uit op de trolley en een mix van je mooiste servies. Zet een vaas met bloemen op tafel en hang kunst aan de muur, foto’s, recepten of je favoriete quote: when live gives you lemons, make lemonade! Vul een mand met je favoriete fruit maar ook handig als opbergplek voor je paperassen en sleutels.

Een vleugje groen

Voor wat vrolijkheid in de keuken, hoef je echt niet direct aan de slag met verf en kwasten. Een paar planken met wat planten doen al heel veel. Mooi én handig in dit geval, want het is natuurlijk altijd lekker om wat verse munt of basilicum bij de hand te hebben. Met een vijzel maak je in een handomdraai de lekkerste pesto. En denk ook eens aan planten met andere nuttige eigenschappen. Zo helpt de graslelie om geurtjes te neutraliseren en is aloë vera een goede eerste hulp bij kleine brandwondjes.

Opbergers

Wat is het een heerlijk gevoel als je lades en kastjes netjes georganiseerd zijn en je overal bij kunt. Sommige woonaccessoires zijn multi-inzetbaar. Een boekenrekje heeft het perfecte formaat om keukenaccessoires in op te bergen die best mogen opvallen. Gebruik mooie glazen weckpotten voor pasta, suiker en thee. De etiketten maak je zelf door ze erop te plakken of met een touwtje aan de pot te hangen. En schep orde in je gootsteenkastje door schoonmaakmiddelen en spuitbussen in een kratje te bewaren. Een vrolijke prullenbak maakt het af.

Koken en wonen in één ruimte

Lekker even in de keuken blijven hangen met een kopje koffie, terwijl je wacht tot de eieren koken en je toast uit het broodrooster springt. De keuken is steeds meer een plek om in te leven en tijd met elkaar door te brengen. Maak van je keuken gemakkelijk en snel een knusse plek om samen tijd door te brengen met wat kleine aanpassingen. Plaats bijvoorbeeld een hoge tafel of plank aan de wand met een paar barkrukken, en je hebt je eigen koffiebar. En heb je een vensterbank in de keuken? Deze tover je met wat kussentjes om tot een knus bankje.

Bron: in samenwerking met Xenos

nog meer: wooninspiratie