WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lang tafelen met kinderen, het kan écht!

Ken je dat? Je roept dat het eten klaar is, en de kinderen komen van alle kanten aanrennen? Wij ook niet. Het speelgoed roept nu eenmaal harder dan de sperziebonen. Maar als iedereen op zijn eigen plekje zit, is er eindelijk tijd voor elkaar en vliegen de verhalen over tafel. 5x aan tafel met kinderen, en hoe je er je favoriete moment van de dag van maakt. (in samenwerking met Stokke®)Stokke Tripp Trapp stoel

1. Voor het hele gezin

Werk, school, speeldates, sport: ieder gezinslid heeft een volle agenda. Des te belangrijker is het om tijdens het eten allemaal gezellig aan te schuiven. Met de Tripp Trapp® Stoel van Stokke® maak je van de maaltijd een moment voor het héle gezin. Vanaf de geboorte totdat je kinderen volwassen zijn: de stoel groeit met ze mee. De allerkleinsten proeven hun eerste hapjes veilig in de Newborn Set, terwijl de Baby Set en kussens ervoor zorgen dat dreumesen en peuters comfortabel zitten. Na iedere groeispurt verschuif je simpelweg het zit- en voetengedeelte naar de juiste hoogte, zodat je kind altijd op een stoel zit die perfect op maat is.

2. Meer gadgets, meer fun

Kinderen zijn niet gemaakt om stil te zitten. Wil je toch wat langer tafelen, dan houd je ze zoet met een placemat die ze tijdens het eten kunnen inkleuren. Ook zoet: de vliegtuig-, auto- en bootlepels van Airplanespoon, waarmee het eten in no time de mond van je kind in vliegt (of rijdt, of vaart).

Stokke tripp trapp stoel

3. Design waar jij én de kinderen blij van worden

Een kinderstoel moet veilig zijn, praktisch en makkelijk schoon te maken. Maar de meeste kinderstoelen passen nou niet bepaald bij jouw zorgvuldig samengestelde interieur. Ga daarom voor een kinderstoel die je kunt combineren met andere eetkamerstoelen. De Tripp Trapp® Stoel is Scandinavisch design en in veertig jaar uitgegroeid tot een iconisch meubelstuk. Je stylet je stoel naar eigen smaak, en dat begint al bij de basis. Kies bijvoorbeeld voor naturel beuken, klassiek walnoot, strak wit of knallend rood. Nog persoonlijker maak je de stoel door het te combineren met een kussenset, verkrijgbaar met stoere grafische vormen, vrolijke dessins en in rustiek tweed. Je kunt nu zelfs de naam van je kind in de stoel laten graveren. DIY-fan? Take it to the next level met deze tips voor het pimpen van je Tripp Trapp®.

4. Schilderijtje op je bord

Het oog wil ook wat. Uit onderzoek blijkt dat kinderen blij worden van veel verschillende kleuren op hun bord. En de complete kunstwerken die op Instagram voorbijkomen zijn misschien wat veel gevraagd (zowel qua skills als tijdsinvestering), maar met hulp van een koekjesvorm ligt de aardappelpuree er al snel een stuk leuker bij.

5. Kom maar op met die verhalen

‘Hoe was het op school?’ – ‘Leuk.’ ‘Wat heb je gedaan?’ – ‘Niks.’ Herkenbaar? Gezellig samen de dag doornemen: het klinkt zo mooi, maar met jonge kinderen is het makkelijker gezegd dan gedaan. Het boek ‘Tafelklets’ geeft met slimme vragen en verrassende opdrachten handvatten om kinderen lekker te laten kletsen, lachen en – niet onbelangrijk – eten.

Bron: in samenwerking met Stokke®

nog meer: wooninspiratie