WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 verrassende keukentrends voor jouw toekomstige keuken

Ga jij dit jaar voor een gloednieuwe keuken? Lees dan zeker de nieuwste keukentrends even door ter inspiratie! (in samenwerking met Blanco)

Zwart is het nieuwe wit

Terwijl lichte, witte keukens al een hele tijd populair zijn (en blijven), komt er ook steeds meer vraag naar matzwarte keukens. Die ogen erg luxueus en zeker in contrast met traditioneel inox en chroom krijg je een superstrakke look. Vergeet de accessoires niet: een diepzwarte kraan als de LINUS-S Black van Blanco (mét details in chroom) maakt jouw stijlvolle zwarte keuken helemaal af. Dat oogt niet alleen mooi, maar is ook handig, dankzij de uittrekbare sproeikop en hoge uitloop om potten makkelijk te kunnen vullen.

Kleur op kleur op kleur

Het ton-sur-tonprincipe (één look in verschillende tinten van eenzelfde kleur) komt vanuit de modewereld overgewaaid naar onze keuken. Saai? Verre van: door te spelen met materialen en texturen krijg je net een rustig, samenhangend geheel. Een oase van rust om in thuis te komen.

Verrassende materialen

Leer, marmer, beton, ruw hout, koper, goud: ze zijn aan een opmars bezig in onze keukens. Meer dan ooit kiezen we voor esthetisch verrassende blikvangers. Denk maar aan gekleurde spoelbakken in goud, koper, zwart of metaal, leren handvaten, marmeren werkbladen en een betonnen spatwand.

Binnenshuis tuinieren

Kruidentuintjes in huis zijn al een tijdje aan een opmars bezig. Ideaal als je buiten weinig ruimte hebt , maar toch graag kookt met verse kruiden en groenten. Kweeksets, zaden, kweeklampen, miniserres: in 2018 zullen ze veel te zien zijn. De praktische accessoires in je keuken maken je binnentuintje dan helemaal af. Zo heeft Blanco een hoekvormig was- en uitlekbakje voor de spoelbak: ideaal om groenten en kruiden na het oogsten meteen te spoelen. Ook een rooster in of bovenop je spoelbak maakt het makkelijker om je vers geoogste ingrediënten te wassen en uit te lekken.

Ethnic nature

Een keukentrend die is geïnspireerd op tropische natuur en etnische culturen. Groen en aardetinten vormen het kleurenpalet en materialen als ruw hout, beton, goud, koper en onbehandeld staal staan centraal. Denk dus: koperen kranen, gouden verlichtingsarmaturen, olijfgroene kookpotten en robuuste houten snijplanken. De ethnic nature keuken is eigentijds, maar heeft ook traditionele elementen. Bij deze stijl past bijvoorbeeld de spoelbak Blanco Cronos XL 8 heel mooi. Deze heeft een traditionele vormgeving die je  terugziet in landelijke boerderijkeukens, maar oogt toch heel modern dankzij het hoogwaardig roestvrij staal.

Nog meer gebruiksgemak

Met onze drukke levens, zijn we anno 2018 meer dan ooit op zoek naar een gebruiksvriendelijke keuken die dankzij slimme technologie extra gemak biedt. Apparaten die we van op afstand kunnen bedienen en slimme toestellen (die bijvoorbeeld een kopje koffie zetten zodra je wekker gaat): ze vinden sneller de weg naar onze keuken. Zo ontwikkelde Blanco bijvoorbeeld de Solenta-S Senso: een slimme kraan die je dankzij sensortechnologie aan- en uit kunt zetten zonder enig contact.

Bron: in samenwerking met Blanco

nog meer: wooninspiratie