WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 trends in de keuken van 2018

De keuken is wat ons betreft het hart van het huis. Wat heeft het nieuwe jaar voor ons in petto? We zetten vijf trends op een rijtje die we terug zien komen in de keuken van 2018. (in samenwerking met Mandemakers, bestel gratis het keukenboek van 2018 vol keukentrends)De keuken van 2018

1. Perfect gekoelde wijn

Zomaar, op een doordeweekse avond of bij een etentje met vrienden: goede wijn maakt een avond speciaal. Met een wijnklimaatkast serveer je wijn altijd op de juiste temperatuur. Je geniet van een optimale smaaksensatie en daarnaast blijven wijnen langer houdbaar. Een toevoeging voor elke wijnliefhebber.

2. Een strakke gietvloer

Een gietvloer is vloeistofdicht en zeer onderhoudsvriendelijk: om vlekken hoef je je daarom geen zorgen te maken. Daarnaast zorgt een gietvoer voor een strakke en tegelijkertijd stoere uitstraling die met verschillende kleuren en materialen te combineren is. Zo past een gietvloer perfect in een industriële keuken waarin veel met staal en hout gewerkt wordt, maar ook in een hoogglans witte keuken.

Keukeneiland

3. Keukeneiland

In 2018 zullen we nóg vaker te maken krijgen met woonkeukens. Dit houdt in dat de keuken wordt gezien als verlengstuk van de woonkamer. En hoe kun je dit beter realiseren dan met een keukeneiland? Het eiland kan gebruikt worden om aan te koken, maar ook als bar waar gezinsleden aan plaats kunnen nemen. Een eiland is multifunctioneel en maakt koken een stuk gezelliger.

4. Composieten werkblad

Composiet is een natuurproduct dat voor 93% bestaat uit kwartsiet en voor 7% uit polyesterhars. Doordat deze verschillende materialen onder hoge druk tegen elkaar geperst worden, profiteer je van een buitengewoon stevig, vloeistofdicht aanrechtblad en is de kans op beschadigingen gering. Ook de luxueuze en natuurlijke uitstraling maakt een composieten werkblad populair.

Kokenwaterkraan

5. Direct kokend water

De kokend waterkraan is binnenkort niet meer uit de keuken weg te denken. Merken als Quooker en Franke hebben een ruim assortiment kokend water kranen. Zo kun je kiezen voor een 3-in-1 kraan waarbij warm, koud én kokend water uit dezelfde kraan komen. Quooker heeft haar assortiment uitgebreid met de Quooker Flex waarbij de kraan is uitgerust met een uittrekslang voor warm en koud water. Bij Franke kun je zelfs terecht voor een 4-in-1 kraan waarmee je gefilterd water kunt tappen.

Wil je de keuken van 2018 in het echt ervaren? Bekijk hier het overzicht van de showrooms van Mandemakers Keukens.

Bron: in samenwerking met Mandemakers, hét huis van keukens.

nog meer: wooninspiratie