WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor het stylen van jouw poppenhuis

Vind jij het leuk om je eigen huis te stylen? Dan vind je het vast ook leuk om je eigen mini-interieur te maken. Een poppenhuis kan namelijk net zo stijlvol zijn als je eigen huis. Dat is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook handig om nieuwe ideeën uit te proberen! Wij geven je 5 tips. (promotie)DIY poppenhuis

DIY poppenhuis

5 tips

  1. Bepaal allereerst welke woonstijl bij jou past. Doe bijvoorbeeld de woontype-test. Naar aanleiding daarvan kun je bepalen of je deze stijl in het hele poppenhuis wilt toepassen, of dat je iedere kamer een andere stijl wilt geven.
  2. Maak een moodboard via Pinterest of op papier. Kies daarbij ook een aantal (3-4) kleuren uit die bij jouw woonstijl passen. Deze kleuren ga je gebruiken in je styling.
  3. Vergeet de muren niet! Een wit poppenhuis is een goede basis, maar een aantal muren mogen best een kleur of een behang krijgen. Behangen kun je makkelijk met stalen of papier van de hobbywinkel.
  4. Ook de vloer kun je aanpakken. Beplak deze bijvoorbeeld met hout, verf de vloer in een grijze betonlook of ga voor wit met verschillende vloerkleden. Deze maak je van een lapje stof.
  5. Nu is het tijd om meubels en accessoires toe te voegen. Ga voor mini-versies van items die jij graag in je echte huis zou willen hebben. Veel kun je wellicht kant en klaar kopen, maar sommige items kun je ook prima zelf maken. 

Carlein’s favoriete poppenhuis

Tot 12 december kon je meedoen aan de poppenhuis winactie van Vodafone. De aanbieder van internet, tv en vaste telefonie gebruikte altijd veel verpakkingsmateriaal voor het installatiepakket. Daar is verandering in gebracht. Nu kun je de Vodafone Thuis installatie box omtoveren tot een poppenhuis. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook leuk voor thuis. Hoofdredacteur Carlein Kieboom heeft haar favoriete poppenhuis uitgezocht:

poppenhuis-vodafone

Het poppenhuis is ontzettend knap en realistisch in elkaar gezet. Wij zijn vooral fan van het behang, de keuken én de kerstboom. Er is aan alle details gedacht: de lamp in de woonkamer, het vloerkleed onder de eettafel, de kaartjes op het prikbord, de tegels in de badkamer (met handdoekjes!) en de wasbak in de keuken. Mogen wij in dit mini-huis wonen?

Bron: in samenwerking met Vodafone. Bron beeld 1 & 2: insideout.com

nog meer: wooninspiratie