WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor een opgeruimde slaapkamer

De slaapkamer is een plek voor rust en ontspanning. Rommel zorgt voor een averechts effect en is daarom uit den boze. Geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg met vijf tips. (promotie)

1. Minder meubels

Grote meubels kunnen een ruimte domineren en beperken. Vooral op een rustgevende plek als de slaapkamer is dit niet prettig. Met creatieve oplossingen creëer je in een handomdraai een ruimtelijke en ontspannen slaapplek. Zo doet een wandplank prima dienst als nachtkastje en kun je je kaptafel makkelijk vervangen door een smalle sidetable met daarboven grote spiegel.

2. Benut loze ruimtes

De ruimte onder je bed leent zich uitstekend voor een extra matras voor logés of een lade – ideaal voor het opbergen van seizoensdekbedden of kleding. Heb je ook achter het bed plek over? Plaats daar dan een lange smalle tafel en je hebt geen nachtkastjes meer nodig! Denk ook aan loze ruimtes onder je kast, smalle stroken tussen meubels en de muur én vergeet niet in de hoogte te werken. Dit houdt de vloer vrij van rommel.

3. Essentials

Voorkom dat je nachtkastje een verzamelplaats wordt van losse rommeltjes. Plaats alleen essentials naast je bed. Denk hierbij aan een nachtlampje, een boek en een klein object waar je een mooie herinnering aan hebt. Ook met een ladder als nachtkastje word je hier min of meer toe gedwongen, maar o wat staat ‘ie mooi.

4. Sorteren kun je leren

Door spullen een vaste plek te geven, verloopt het opruimen een stuk sneller. Gooi je vuile was meteen in de daarvoor bestemde mand en leg je sieraden in een mooi doosje. Door een stijlvolle set opbergmanden of -dozen aan te schaffen, houd je het geheel rustig.

5. Geordende garderobe

Bij een opgeruimde slaapkamer hoort een geordende garderobe. Zo ga je te werk! Haal alles uit je kast en maak vervolgens drie stapels. Op stapel 1 leg je de items die je houdt, op stapel 2 de kleding die je wilt verkopen of weggeven en op stapel 3 alles wat weg kan. Klaar? Hang alles netjes terug. Soort bij soort. Zo ben je ’s ochtends een stuk sneller aangekleed en ’s avonds sneller geneigd om alles weer netjes terug te hangen. Win-win.

Niet weggooien, maar wel bewaren?

Eenmaal opgeruimd, kun je misschien wel wat extra ruimte gebruiken. Voor de dozen met persoonlijke herinneringen die je graag wilt bewaren, maar waar in huis niet voldoende ruimte voor is. Of omdat weggooien ook zo definitief is en je een aantal dozen wilt stallen voor de eerstvolgende vrijmarkt of kofferbak-verkoop in jouw buurt. Je zou dan (tijdelijk) een opslagruimte kunnen huren.

Shurgard biedt particulieren opslagruimte, van 1 tot 30m2, met een flexibele huurperiode. De ruimte is beveiligd met een persoonlijke toegangscode en slot. Je kunt zeven dagen per week bij je spullen. Een veilige en handige oplossing en je betaalt voor de eerste maand huur slechts 1 euro, ook als je maar een maand huurt. Meer weten? Kijk op www.shurgard.nl.

Bron: in samenwerking met Shurgard.
Advertisement

nog meer: wooninspiratie