WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor een opgeruimde badkamer

Van halflege shampooflessen tot rondzwervende handdoeken: voor je het weet is de badkamer een rommeltje en opruimen onvermijdelijk. Geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg met vijf tips. (promotie)

1. Decoratieve opbergers

Het klassieke handdoekenrek kennen we allemaal. Anno 2016 zijn er echter zo veel meer mogelijkheden als het gaat om het opbergen van handdoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een handdoekladder? Functioneel en decoratief tegelijk. Heb je de handdoeken liever uit het zicht? Ga dan voor een fraaie opbergmand die past bij de sfeer van jouw badkamer.

2. Less is more

Toegegeven: ook wij zijn gek op lekkere zeepjes, shampoos, bodylotions en scrubcrèmes. Soms lijkt het echter net een uit de hand gelopen verzameling. Bewaar van elke productsoort daarom maximaal drie favorieten en berg de rest – uit het zicht – op of verras je vriendinnen.

3. Rustgevende kleuren

Kleur is bepalend voor de rust die de badkamer uitstraalt. Lichte, neutrale kleuren laten de badkamer groter lijken en zorgen voor een opgeruimd gevoel. Met stijlvolle wittinten zit je altijd goed. Gek op kleur? Kies dan voor pasteltinten of warme kleuren als geel, crème of roze.

4. Sorteren kun je leren

Door accessoires een vaste plek te geven, verloopt het opruimen sneller en ziet de badkamer er als geheel een stuk overzichtelijker uit. Leg alle make-upproducten bij elkaar en plaats verdwaalde haarelastiekjes in het daarvoor bestemde bakje. Ook handig: wijs elk gezinslid een eigen plank(je) toe.

5. Creëer nieuwe opbergruimte

Niet iedereen is gezegend met een grote badkamer. Wees daarom creatief met de ruimte die je hebt. Bevestig een mooie plank boven de deur waarop je een voorraadje producten kwijt kunt of plaats een stijlvolle handdoekhouder aan de muur of deur.

Niet weggooien, maar wel bewaren?

Eenmaal opgeruimd, kun je misschien wel wat extra ruimte gebruiken. Voor de dozen met persoonlijke herinneringen die je graag wilt bewaren, maar waar in huis niet voldoende ruimte voor is. Of omdat weggooien ook zo definitief is en je een aantal dozen wilt stallen voor de eerstvolgende vrijmarkt of kofferbak-verkoop in jouw buurt. Je zou dan (tijdelijk) een opslagruimte kunnen huren.

Shurgard biedt particulieren opslagruimte, van 1 tot 30m2, met een flexibele huurperiode. De ruimte is beveiligd met een persoonlijke toegangscode en slot. Je kunt zeven dagen per week bij je spullen. Een veilige en handige oplossing en je betaalt voor de eerste maand huur slechts 1 euro, ook als je maar een maand huurt. Meer weten? Kijk op www.shurgard.nl.

Bron: in samenwerking met Shurgard.

Advertisement

nog meer: wooninspiratie