WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor het inrichten van je eetkamer

Ontbijten, lunchen, brunchen en dineren. De eetkamer is de plek waar van eten een feestje wordt gemaakt. Ben jij de eethoek net aan het inrichten? Met deze 5 tips wordt het de fijnste sociale hotspot in huis. (in samenwerking met Eijerkamp)

1. Aan tafel!

Wordt er bij jou thuis pas aangeschoven wanneer het eten op tafel staat? Of functioneert de eettafel ook als werk-, studeer-, lees- en opbergplek? Het is slim om deze activiteiten mee te laten wegen bij de inrichting. Loungen, lezen, spelletjes spelen, is er genoeg plek voor iedereen? Met voldoende zitplekken kan iedereen gezellig aanschuiven.

2. Tafelschikking

Rond, ovaal, vierkant of rechthoekig, tafels zijn er in alle soorten en maten. Om de vorm te bepalen kijk je allereerst naar de vorm van je interieur. Is deze langwerpig? Een rechthoekige variant is dan jouw ideale partner. Daar tegenover staat een ronde tafel juist mooi in een klein(er) interieur. Let er bij de afmetingen op waar de tafel komt te staan. Met één kant tegen de muur verlies je altijd een zitplek. Neem voor eettafel inspiratie eens een kijkje op de website van Eijerkamp.

3. Stoelendans: speel met stoelen

Of je nu groot of klein behuisd bent, een tafel kan niet zonder haar metgezellen: een (mooie) set stoelen. Omring haar met een bonte verzameling van modellen of kies één type stoel voor een rustiger palet. Voor extra comfort vormt een stoel met armleuning het ideale plaatje. Ga je voor groots en gezellig? Plaats een eetkamerbank aan een zijde van de tafel en je hebt altijd genoeg plek voor (onvoorziene) gasten.

4. Kleur- en materiaalkeuze

Een eettafel van hout? Mooi, maar hoeft niet. Er is zoveel keuze in materialen. Laat je oog eens vallen op een stoer betonnen model, een chique keramiek variant of een tafelblad met metalen onderstel. Kies je een kidsproof exemplaar dan heb je er ook nog eens geen omkijken naar. Laat ze maar lekker graaien met die vingertjes aan tafel, bij jou geen krassen op het tafelblad.

5. Goed verlicht

Is de eethoek de plek om bij kaarslicht te dineren of ook om er de krant te kunnen lezen, een spelletje te spelen of zelfs te werken? Passende verlichting is cruciaal boven de plek waar alles samenkomt. Ben je een tafel aan het uitzoeken bij Eijerkamp, neem dan meteen even een kijkje in de hang- en tafellampen collectie. Zo maak je meteen een mooie combi. Kun je zelf nog niet kiezen? Ook voor persoonlijk interieuradvies kun je bij dit woonwinkel warenhuis terecht.

Bron: in samenwerking met Eijerkamp

nog meer: wooninspiratie