WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor duurzaam shoppen

Ga jij ook 100% voor een duurzame wereld maar vind je duurzame meubels en woonaccessoires kopen moeilijk? Dan hebben we goed nieuws voor je: het kan gewoon bij IKEA. Wist je dat IKEA wereldwijd de nummer 1 is als het gaat om katoen van meer duurzame bronnen? En dat ze ook 100% zijn overgegaan naar led-verlichting? In 2020 zal ook al het hout van duurzamere bronnen afkomstig zijn. Wil jij ook bijdragen aan een betere wereld? Wij hebben 5 tips voor duurzaam shoppen op een rijtje gezet. (in samenwerking met IKEA)Duurzame tips IKEA

1. Recyclen

Ga voor een bank bekleed met 100% duurzaam katoen. Een duurzamere katoenteelt verbruikt minder water, kunstmest en pesticiden en levert de boeren een hogere winstmarge op. Bank SÖDERHAMN is een goede kandidaat. En, de vulling van de kussens is gemaakt van gerecyclede petflessen. De bank zit ook nog eens heerlijk. Fijn!

Duurzame tips IKEA

2. Bamboe

Bamboe is een snel groeiende plant die zijn maximale lengte al in twee maanden bereikt. 90% van de bamboe die IKEA gebruikt is FSC gecertificeerd. Bamboe is net zoals zeegras en bananenvezels 100% vernieuwbaar. Dat wil zeggen dat deze grondstoffen jaarlijks geoogst kunnen worden. Kies bijvoorbeeld voor bamboe mand GADDIS of de hanglamp SINNERLIG.

3. Led-verlichting

Led-verlichting verbruikt tot 85% minder energie. Led-lamp RYET gaat bovendien tot 20 keer langer mee dan een gloeilamp. Meer weten over led-verlichting? Lees het artikel ‘led there be light‘.

Duurzame tips IKEA

4. Restjes

Tapijten maken van restjes stof is een van de oudste vormen van handwerk, waarbij materialen worden hergebruikt en een tweede leven krijgen. Dat is mooi én duurzaam. Ga bijvoorbeeld voor vloerkleed SILKEBORG.

Duurzame tips IKEA

5. Hout

We houden van hout omdat het mooi is maar óók duurzaam, vernieuwbaar en recyclebaar. De MÖCKELBY bank heeft een toplaag van massief hout, een slijtvast natuurmateriaal dat indien nodig kan worden geschuurd en worden afgewerkt.

Bron: in samenwerking met IKEA

nog meer: wooninspiratie