WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 redenen om voor vouwgordijnen te kiezen

Wat krijg je als je een Nederlands ontwerpersduo vraagt om vouwgordijnen in een nieuw jasje te steken? Een uniek product van geweven papier en houten latten met een geweldige natuurlijke uitstraling. Vijf redenen om deze vouwgordijnen in huis te halen! (in samenwerking met Jasno)

1. Natuurlijke materialen

Het textiel van de vouwgordijnen is gemaakt van geweven papier en dit zorgt voor een stoere en duurzame uitstraling. De vouwgordijnen zijn leverbaar in een aantal natuurlijke kleuren, zoals Desert Breeze, Pure Linen en Black Olive. Om het plaatje compleet te maken, zijn de vouwgordijnen afgewerkt met mooie, houten latten. Aan de details is ook gedacht: let bijvoorbeeld op de kleine knopjes op de latten.

2. Dutch design

Heb je altijd al een stukje Dutch Design in huis willen halen, dan is dit je kans. De vouwgordijnen zijn ontworpen door de Nederlandse Studio Daphna Laurens. Het ontwerpersduo kreeg de opdracht om de bestaande raamdecoratie in een nieuw jasje te steken. Hun stijl kenmerkt zich door simpele, strakke en eigentijdse ontwerpen.

3. Sfeervol licht

Het grote voordeel van vouwgordijnen: het licht filteren wordt zo een eitje. En als er één ding belangrijk is in huis, dan is het wel sfeervol licht. Je kunt kiezen voor een semi-transparante versie die licht doorlaat en een light-filtering versie, die zorgt voor een subtiele lichtinval. Prachtig in een woonkamer, waar je wilt profiteren van daglicht en privacy. Er is ook een geheel verduisterende versie, handig voor op de slaapkamer waar het donker moet zijn. Welk vouwgordijn je ook kiest, door het geweven papier geeft het zonlicht je huis een warme gloed.

4. Mix en match

Heb je een vouwgordijn nodig voor één groot raam of juist voor een kleiner venster? Qua afmetingen kun je alle kanten op. De maximale afmetingen voor een vouwgordijn zijn 3.20 meter hoog en 2.40 meter breed. Match de kleur van het geweven papier met de houten latten voor een rustige uitstraling. Of ga juist voor een contrasterende kleurencombinatie en maak van je raam een echte blikvanger. Het is zelfs mogelijk om de latten aan de voor- en achterzijde van elkaar te laten verschillen. Zo kun je het vouwgordijn helemaal naar wens samenstellen.

5. Tot in de details

De raamdecoratie van Jasno wordt met oog voor detail gemaakt. Aan de bedieningsketting wordt een unieke kindveilige hanger gemonteerd. Deze snijdt de ketting door wanneer er druk op de lus komt. Handig voor kleine, grijpgrage handjes! Ook is het mogelijk om de folds op afstand te bedienen met Somfy bediening. Ideaal voor lastig bereikbare ramen of voor het gelijktijdig bedienen van meerdere vouwgordijnen. Meer weten? Bestel de brochure.

Bron: in samenwerking met Jasno

nog meer: wooninspiratie