WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 redenen om voor rolgordijnen te kiezen

Rolgordijnen zijn de finishing touch van je interieur. Zo creëer je een sfeervol huis waar het heerlijk cocoonen is. Rolgordijnen hebben veel pluspunten. Ze zijn verkrijgbaar in effen kleuren, maar ook in vrolijke dessins en geschikt voor bijna ieder raam. En dat is nog lang niet alles! (in samenwerking met Creon)Rolgordijn met stoel

1. Rolgordijnen op maat

Raamdecoratie voorkomt dat iedereen bij je naar binnen gluurt en is daarnaast de finishing touch van een interieur. Rolgordijnen hebben als groot voordeel dat ze op maat gemaakt kunnen worden. Dat kun je laten doen of je gaat zelf met een meetlint en schaar aan de slag. Dat laatste is minder moeilijk dank je denkt. Wat de afmetingen van je raam ook zijn, er is bijna altijd wel een rolgordijn te vinden dat past. Je bestelt op maat gemaakte rolgordijnen makkelijk bij bijvoorbeeld Creon. Handig!

2. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken

Rolgordijnen zijn praktisch in gebruik. Vuil en stof hebben minder vat op rolgordijndoek dan op normaal textiel. Goed nieuws voor mensen met een huisstofmijtallergie, maar ook handig als je niet zo houdt van schoonmaken. Hebben je rolgordijnen toch een opfrisbeurt nodig? Maak ze dan schoon met een licht vochtige doek en lauw water. Wrijf niet te hard, want dan beschadig je de beschermlaag.

3. Verduisterend versus lichtdoorlatend

Een slaapkamer vraagt om andere raamdecoratie dan een woonkamer. In je slaapkamer moet het donker zijn, dus zijn verduisterende rolgordijnen een goede keus. In een woonkamer is het fijn als je wat privacy hebt, maar wil je ook profiteren van daglicht. In deze ruimte wordt daarom vaak gekozen voor lichtdoorlatende rolgordijnen.

4. Mix en match kleuren en dessins

Rolgordijnen zijn meestal geen echte blikvangers en vrij neutraal, maar je kunt ook kiezen voor een opvallende kleur of een dessin om een statement te maken. Dat laatste is vooral mooi in combinatie met een basic interieur. Met een gedessineerd rolgordijn zorg je voor wat pit. Door rolgordijnen in verschillende ruimtes te gebruiken, creëer je een mooie eenheid in je interieur. Mix en match effen kleuren met opvallende dessins voor een spannend geheel.

5. Ze kunnen echt overal in huis

Trek je favoriete woonstijl door in de badkamer. Deze ruimte verdient net zulke mooie raamdecoratie als de rest van je huis. Voor natte ruimtes bestaan er speciale vochtbestendige rolgordijnen. Deze rolgordijnen zijn voorzien van een speciale coating. Kies de verduisterende variant zodat je altijd verzekerd bent van privacy en je ongestoord je favoriete hits kunt zingen onder de douche!

Bron: in samenwerking met Creon

nog meer: wooninspiratie