WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x stoere details in huis

Grove, onbewerkte natuurproducten en materialen met een industriële uitstraling geven je inrichting net even wat extra pit. En in combinatie met design en klassieke of romantische elementen zorgen ze voor een spannend contrast. Kan jouw huis wel een vleugje stoer gebruiken? Dan zijn deze tips perfect voor jou. (In samenwerking met Upstairs Traprenovatie)

1. Leren traptreden

Wil jij een echte eyecatcher in huis? Kies dan voor leren traptreden ! Leer is stevig en kan tegen een stootje. En juist door er overheen te lopen, krijgt het na een tijdje een prachtige doorleefde uitstraling. Tip: combineer de leren treden van de trap met blauwstaal. Dit diepblauwe, bijna zwarte staal heeft net als het leer een stoere industriële uitstraling. Een perfecte match dus!

2. Stalen kozijnen

Zwarte stalen kozijnen voor deuren en ramen zijn helemaal terug van weggeweest. En dat is niet voor niets: staal is stoer! Vanaf 1920 pasten bekende architecten als Dudok, Duiker en Rietveld het beroemde stoeltjesprofiel succesvol toe in fabrieken, kerken en kantoren. Anno 2017 willen we die industriële sfeer maar wat graag in huis. Ook fijn: door je deuren te vervangen voor stalen deuren met glas creëer je ook meteen veel meer licht én gevoel van ruimte in huis.

3. Meubels van onbewerkt hout

Lekker rauw: grof en doorleefd hout in een back to basic ontwerp gegoten. Kies bijvoorbeeld voor meubels als een grote robuuste eettafel of een houten bankje, comfortabel gemaakt met kussens en plaids. Of iets subtieler in de vorm van een kapstok of plankje. Door deze ‘raw materials’ te combineren met bijvoorbeeld een klassieke bank, of iets verfijnds als zijde, kant of keramiek, krijg je bovendien een spannend contrast. Houd je van een landelijke sfeer, kies dan voor vergrijsd houten meubels. En heb je helemaal geen behoefte aan nieuwe meubels? Een grillige tak uit het bos is ook een stoer element in huis!

4. Een stoere DIY

Een leuk klusje voor op een regenachtige middag: geef je oude stoel of kruk een update door hem te ‘bekleden’ met naturel sisal touw. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een grote bol sisal touw en een lijmpistool. Wikkel alle onderdelen van de kruk of stoel in met touw. Knoop de eindjes touw goed vast. Warm vervolgens het lijmpistool op en lijm de uiteinden vast met het lijmpistool. Tip: je kunt ook twee of meerdere kleuren touw gebruiken.

Bron: in samenwerking met Upstairs Traprenovatie

nog meer: wooninspiratie