WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x een landelijke touch in huis

Natuurlijke materialen, ingetogen kleuren en bescheiden decoratie zorgen voor een sfeer die onmiddellijk vertrouwd voelt. Een landelijke woonstijl haalt het buitengevoel naar binnen. Vier tips om je woning zo’n huiselijk, landelijk karakter te geven. (in samenwerking met Dauby)Landelijke touch

1. Natuurlijke basis

Een landelijke vloer, voorwerp of meubel is veelal gemaakt van natuurproducten zoals steen, beton, hout, staal of vacht. Als ondergrond wordt vaak gekozen voor een houten vloer, waarbij je instant gezelligheid en warmte in huis brengt. Binnen deze stijl zijn verschillende varianten. Door te kiezen voor whitewash, geef je de ruimte een wat meer romantische sfeer.

Maar je kunt ook prima voor natuurstenen tegels gaan. Denk maar aan zo’n vloer die rechtstreeks uit een oud klooster lijkt te komen. Een vloertegel met een prachtige verouderde en matte uitstraling past goed bij een wat stoerder interieur.

2. Ongekunstelde en pure kleuren

Bij deze bescheiden woonstijl neig je qua kleur misschien al gauw naar zwart, wit, grijs, bruin en alle nuances die ertussen zitten. Zoals kasten afwerkt met een matte leem- of leikleurige verf. Dat is prachtig, maar al deze naturellen kun je uitstekend combineren met wat meer gewaagdere kleuren. Olijfgroen, zeeblauw en zonnig oranje. Door de basis rustig te houden kun je juist goed kiezen voor her en der een kleurrijke uitspatting. Ga voor een muur of meubelstuk in een accentkleur of voeg wat subtiele kleuren toe met accessoires.

Landelijke stijl

3. Fijn binnenkomen

In een landelijk interieur vind je vaak massieve houten deuren terug. Een clenche of stalgrendel maakt de deur helemaal af. Verkrijgbaar in smeedijzer, roest of zwart gietijzer zorgt dit type deurbeslag onmiddellijk voor een plattelandsuitstraling.

Kies je voor een lichte deur, dan steekt zwart deurbeslag er stijlvol bij af. De retro collectie van Dauby is gemaakt van onder andere verouderd ijzer en past perfect. Het deurbeslag valt mooi op, zonder dat het overheerst. Wil je zo min mogelijk contrast tussen de deur en de klink, dan is een wit bronzen deurklink iets minder uitgesproken.

Een andere optie is het hang- en sluitwerk van Créations du Fer, in gesmolten ijzer of gietijzer. Het gietijzer is onder andere verkrijgbaar in een verweerd roesteffect, helemaal passend bij de landelijke stijl waarbij materialen volkomen zichzelf mogen zijn. Dat maakt het materiaal levendig en geeft je woning juist karakter. Nog meer inspiratie vind je bij Dauby, gespecialiseerd in zowel handgemaakt retrobeslag als designbeslag van top-ontwerpers.

4. It’s in the details

Naast muren, kleuren en meubels zijn woonaccessoires minstens zo belangrijk om een landelijk interieur neer te zetten. Gebruik rauwe, robuuste materialen die een verhaal vertellen en doen denken aan het boerderijleven van vroeger. Kies voor een luxe uitstraling van een luxe herenhuis met brocante vazen en sierlijke lampen. Of ga juist voor een rustige Scandinavische basis. Met accessoires geef je je eigen twist aan je landelijke interieur.

Bron: in samenwerking met Dauby. Bron beeld: ABC projects.

nog meer: wooninspiratie