WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4 tips voor het kopen van een maatwerk vloerkleed

Wij worden blij van een zacht vloerkleed aan onze voeten. Een vloerkleed dempt het geluid, verbindt losse meubels met elkaar en zorgt voor een flinke dosis warmte. Het is helemaal fijn als je een vloerkleed kunt laten maken dat aan al jouw wensen voldoet. Met deze 4 tips is dat een makkie. (in samenwerking met Vloerkledenwinkel)Vloerkledenwinkel

Maatwerk

Bij Vloerkledenwinkel kunnen bijna alle vloerkleden op maat worden gemaakt. Ideaal als je je het kleed van je dromen hebt gevonden, maar je net even een grotere of kleinere afmeting nodig hebt. Of als je het vloerkleed dat bij je wensen én je woonstijl past juist niet kunt vinden. Weet jij niet waar je moet beginnen? Volg onderstaande tips.

Tip 1: bedenk hoe je het kleed gaat gebruiken

Ben je op zoek naar een eyecatcher in je woonkamer, een zachte ondergrond waar je kinderen op kunnen spelen of een vloerkleed om je slaapkamer wat knusser mee te maken? Voor je hal is een langer en smaller model een goede optie, terwijl je in je woonkamer best voor een groot formaat kunt gaan. Kortom, bedenk welke functie het vloerkleed in jouw huis heeft en waar je het gaat gebruiken.

Tip 2: kies het juiste formaat

Wat is de ideale afmeting van jouw vloerkleed? Er zijn een aantal standaardmaten die veel worden verkocht: 170×240 cm, 200×300 cm en 250×350 cm. Een rechthoekig vloerkleed is de meest gekozen vorm, maar ronde exemplaren zijn aan een opmars bezig. Een rond vloerkleed doorbreekt de strakke lijnen in een huis.

Tip: leg oude kranten op de vloer om het gewenste formaat van jouw vloerkleed na te bootsen. Zo kun je precies zien welk formaat het beste in jouw interieur past.

Tip 3: denk goed na over het materiaal

Vloerkleden van natuurlijke materialen zoals wol, sisal, vilt en katoen zijn populair. Een wollen vloerkleed trekt weinig vuil aan en is gemakkelijk te onderhouden. Het kleed blijft lang mooi en fris van kleur. Een nadeel van een wollen vloerkleed is dat het met name in het begin kan pluizen. Een katoenen vloerkleed is een praktische keuze voor een huis waarin wordt geleefd met kinderen en huisdieren. Je kunt dit materiaal gemakkelijk schoonmaken, dus ongelukjes geen probleem! Heb je een stofallergie? Dan is een vloerkleed gemaakt van een kunststofvezel perfect. Deze vloerkleden nemen geen stof op.

Vloerkledenwinkel

Tip 4: houd rekening met je woonstijl

Weet je al wat voor vloerkleed je wilt? Hoogpolig, vintage, modern, design, met veel structuur, retro of tijdloos? Houd bij het kiezen van de kleur en stijl van je karpet rekening met de rest van je interieur. Bij een opvallend behang staat een effen kleed mooi, terwijl een basic interieur best wat pit kan gebruiken.

Zien en voelen

Ben jij er nog steeds niet uit en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Kom langs bij de showroom van Vloerkledenwinkel in Hilversum. Daar hebben ze namelijk meer dan 1000 vloerkleden die je ter plekke kunt zien en – heel belangrijk- voelen! Ga jij toch voor een kant-en-klaar ontwerp? Vloerkledenwinkel heeft een handige service voor twijfelaars. Je kunt tot drie kleden op zicht bestellen, waarna een van de adviseurs bij je langs komt met de vloerkleden. Zo kun je het kleed met eigen ogen zien, de stof voelen en kun je meteen kijken of het formaat mooi staat in de ruimte. Ideaal!

Ben je erover uit en wil je een maatwerk vloerkleed? Je maakt nu kans op 20% korting op een vloerkleed uit de MOMO Rugs Custom made collectie.

Bron: in samenwerking met Vloerkledenwinkel

nog meer: wooninspiratie