WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4 tips voor een warm en gezellig huis

Je zou de thermostaat een tikkeltje hoger kunnen zetten, maar er zijn gelukkig meer manieren om het binnen knus en behaaglijk te maken én te houden. Met deze 4 tips zit jij er voortaan warmpjes bij. (in samenwerking met Jasno)

1. Kies voor goede raambekleding

Wist je dat veel warmte via glas verloren gaat? Met raambekleding kun je het warmteverlies flink beperken. Shutters en houten jaloezieën van Jasno hebben niet alleen een zonwerende functie in de zomer, in de wintermaanden houden ze de warmte lekker vast, dubbel handig dus. De houten jaloezieën zijn onder andere verkrijgbaar in  een zogenoemde privacy-uitvoering, waarbij de koorden aan de voor- en achterzijde van elke lamel lopen, in plaats van door het midden. De jaloezieën kunnen helemaal plat dicht wat zorgt voor meer privacy, extra verduistering en dus meer isolatie. Privacy is ook fijn in de badkamer, maar kies hier voor waterproof raambekleding. Aqualine shutters van Jasno zijn van kunststof en daarom een slimme keuze.

2. Stel een lichtplan op

Goede verlichting hoort bij de basisuitrusting van je huis, maar zorgt ook voor sfeer en een knus gevoel. Verlicht donkere hoekjes met staande lampen of een tafelmodel op een kruk, licht een mooi schilderij extra uit met een spot en zorg voor dimmers op al je armaturen. Als kers op de taart mag kaarslicht natuurlijk niet ontbreken. Ga voor kleine gebaren met wat losse theelichthouders of pak flink uit en groepeer verschillende soorten en formaten kandelaars bij elkaar op de schouw, in de vensterbank of op een kastje. Zorg ervoor dat de dinerkaarsen die je gebruikt allemaal dezelfde kleur hebben, dan oogt het geheel rustig.

3. Ga voor warme kleuren

Probeer zoveel mogelijk te kiezen voor aardetinten met een warme ondertoon, zoals okergeel, roestoranje, leemgrijs en chocoladebruin. Van een geschilderde wand tot een decoratief kussen of warm plaid. Zo’n palet van natuurtinten voelt aan als een omhelzing, verveelt nooit en is overal mee te combineren. Om de sfeer goed door te voeren zijn zowel de blinds als shutters van Jasno verkrijgbaar in heel veel verschillende lak- en beitskleuren. Van een natuurlijke houtlook tot Dark Chocolate, Moss Grey en Matte Black, voor elke woonstijl dus.

4. Vergeet de aankleding niet

Materialen als wol, leer en hout mogen niet ontbreken als je het binnen gezellig wilt maken. Denk hierbij aan een stoer leren kussen of een poefje, houten tafeltjes en krukjes en grof gebreide wollen dekens. Schapenvachtjes en vloerkleden maken het compleet. Ga voor een patchwork van verschillende kleden op de grond of drapeer een zacht vachtje over de rugleuning van je favo relaxfauteuil.

Zijn shutters of blinds iets voor jou?

Bij Jasno is maatwerk altijd standaard, het maakt dus niet uit voor welke ruimte of type raam je iets zoekt. In de nieuwe collectie shutters en blinds vind je nieuwe stijlvolle kleuren,  een nieuwe houtsoort, ladderbanden en verschillende lamelmaten. Benieuwd hoe dat staat bij jou thuis? Neem een kijkje in de webshop en stel met de speciale 3D configurator jouw eigen favoriete Jasno product samen.

nog meer: wooninspiratie