WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Meer licht en ruimte in huis? Dat doe je op déze 4 manieren

Met de koudere maanden en huidige maatregelen zijn we meer thuis dan óóit tevoren. Waar we naar verlangen is gezelligheid, ruimte en licht in huis. Om lekker te leven én fijn te werken. Hoe je zoveel mogelijk daglicht binnenlaat, zelfs op de donkere dagen? 4 niet-te-missen tips!

In samenwerking met Velux

vtwonen-Velux-meerlichtinhuis-1

Kies multifunctionele meubels

Meubels die een dubbele functie hebben zijn een uitkomst om je huis opgeruimd te houden en meer ruimtelijkheid te creëren. Een slaapbank is daar een simpel voorbeeld van, maar denk ook eens aan een salontafel met dubbel tafelblad (handig voor rondslingerende tijdschriften), een voetenbank met opbergruimte, een kast die tegelijkertijd functioneert als roomdivider of een bed met lades waar je beddengoed en oude kleren in kunt verstoppen. Dat is nog eens effectief omgaan met ruimte!

Creëer meer daglicht

Hét geheim voor een ruimtelijker ogend huis: licht, heel veel licht. Lampen zijn fijn, maar natuurlijk licht is nog idealer. Heb je een slaapkamer of zolder met schuine wanden, dan zorgt een dakkapel voor een complete metamorfose. Hiermee geniet je in één klap van meer ruimte, natuurlijk licht en veel frisse lucht. Een dakkapel serre zorgt er zelfs voor dat er tot drie keer zoveel daglicht binnenvalt als bij een traditionele dakkapel. De extra ruimte en lichtinval geeft ook volop nieuwe inspiratie en flexibiliteit bij de inrichting en styling.

vtwonen velux | meer ruimte en licht in huis met dakkapelserre

“Een dakkapel serre zorgt voor

drie keer zoveel daglicht als een traditionele dakkapel”

Ga de hoogte in

Door op een slimme manier gebruik te maken van de hoogte van een ruimte creëer je een ruimtelijk effect. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met gordijnen van plafond tot vloer, een XL kamerplant of een hoge (half)open kast waarin je boeken en mooie woonaccessoires afwisselt. Een kinderkamer deel je praktischer in door een hoogslaper te plaatsen met daaronder een kast of bureau. Zo maak je maximaal gebruik van de ruimte én oogt je interieur een stuk spannender. Win-win dus!

Veel glas in huis

Het gevoel van ruimte bereik je ook door te zorgen voor meer openheid in je interieur. En hoe kan dat beter dan met glas? Niet alleen met glazen deuren, ramen en wanden creëer je zeeën van licht, ook door spiegels op onverwachtse plekken te hangen kun je ruimtes optisch groter laten lijken. Meubels in lichte materialen zoals metaal en glas versterken het gevoel van openheid. Helemaal uitpakken? Een driedubbel dakraam zorgt voor een overvloed aan daglicht en een panoramisch uitzicht.

nog meer: wooninspiratie