WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4 tips voor extra karakter in huis

Het zijn de kleine dingen die het doen. Als je je huis een make-over geeft, is het deurbeslag misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar: het is dé finishing touch. Wij geven je 4 tips om je huis in een handomdraai net dat beetje extra karakter te geven. (in samenwerking met Dauby)Dauby deurbeslag

1. Het begint buiten

Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Dat geldt ook voor je huis. Alle reden dus om van de buitenkant een mooi plaatje te maken. Accentueer wat jij mooi vindt aan je huis. Happy met de landelijke stijl van je woning? Kies voor een klopper op de voordeur. Trots op je strakke studio met een glazen pui? Glanzend deurbeslag versterkt de moderne stijl. Een bronzen deurknop past goed bij een statig herenhuis of grachtenpand. Denk bij passend deurbeslag niet alleen aan de klink, maar ook aan de brievenbus, het sleutelplaatje, huisnummer en eventueel naambord. En kies voor kwaliteit: je huis verdient beter dan een rammelende deurknop.

2. Jouw woonstijl, jouw deurbeslag

Met de juiste details geef je je interieur de look die jij voor ogen hebt. Maak dus een weloverwogen keuze voor klinken die passen bij jouw stijl. Houd jij van de Scandinavische woonstijl? In een basic interieur kies je voor beslag zonder fratsen, zoals een deurklink zonder zichtbaar rozet of schild. Een strak interieur kan niet zonder design deurbeslag. Denk bijvoorbeeld aan antraciet. Houd jij van retro? Ga dan voor deurklinken geïnspireerd op Bauhaus. Deze hebben een strakke vormgeving en zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Tijdloos!

Dauby deurbeslag

3. In een oogwenk als nieuw

Ben je ontzettend toe aan iets nieuws, en liever vandaag dan gisteren? Goed nieuws: je hoeft je geen complete verbouwing op de hals te halen om je interieur flink op te frissen. De keuken, badkamer en hal zijn ruimten die bij uitstek geschikt zijn voor een upgrade met nieuw beslag. Een wc-deur met bronzen beslag staat bijvoorbeeld mooi in een klassieke hal, terwijl een chromen deurklink met zwart detail je Portugese tegels extra mooi laten uitkomen. Met nieuwe grepen verander je de sfeer van je keuken. Ga bijvoorbeeld voor vierkante knopjes of rechte grepen als je voor een basic keuken gaat. Zorg voor een bijpassend handdoekenrek en je restyle is compleet.

Dauby deurbeslag

4. Out of the box

Meestal is deurbeslag ondersteunend aan de stijl van je huis. Door aandacht te geven aan zulke details, zet je de puntjes op de i. Durf je een stap verder te gaan, dan kun je het deurbeslag ook een hoofdrol laten spelen. Een statement maak je bijvoorbeeld met het uitgesproken ontwerp van designer Dirk Ploos van Amstel. Zijn deurklink zet het mechaniek dat gewoonlijk verborgen wordt in de deur, juist in de spotlights.

Bron: In samenwerking met Dauby.

nog meer: wooninspiratie