WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3x een designlamp in huis

Hanglampen, wandlampen en tafellampjes; het zijn veel meer dan alleen lichtbronnen. Want met de juiste lamp zorg je niet alleen dat de rest van je interieur mooi wordt verlicht. Het kan ook dé eyecatcher van je kamer zijn. Of het hem nu zit in een unieke voet, een mooie lampenkap of juist het minimalistische design. Deze lampen hebben net iets bijzonders wat ze uniek maakt. (promotie)Menu hanglamp

1.      De hanglamp

Een hanglamp is de grootste en belangrijkste lichtbron van iedere kamer. In je woonkamer gebruik je hem voor een sfeervolle gloed van muur tot muur. In de eetkamer licht je er je tafel mee uit tijdens het eten, of om nog wat te kunnen werken. Omdat een hanglamp dus nogal uiteenlopend kan worden gebruikt, is het goed om je van te voren af te vragen wat het doel is van de lamp. Een sfeervolle lamp is natuurlijk minder fel dan een verlichting om bij te eten of te werken.

Een hanglamp die het allebei kan is dit exemplaar van Menu. De lamp is er in twee formaten.  Ga voor de grote, 30 cm versie als perfecte lichtbron voor boven de tafel. De versie van 15 cm geeft een subtielere lichtbron, voor meer sfeer. Voor een speels effect hang je er hiervan 2 à 3 op, op verschillende hoogtes. Deze trendy lamp is al in 1984 ontworpen door Grethe Meyer, één van de grondleggers van het Deens design.

2.      De wandlamp

Dat ene hoekje waar de zon niet komt kan natuurlijk wel een mooie wandlamp gebruiken. En als je super trots bent op dat ene mooie meubelstuk, kun je dat nog eens extra uitlichten met een mooie lamp ernaast of erboven aan de wand. Wandlampen zijn perfect om te spelen met licht. Maar ze kunnen ook prima worden gebruikt als belangrijkste lichtbron, wanneer je een grote hanglamp te fel vindt.

Met deze wandlamp van Menu kun je makkelijk spelen met licht. De lamp heeft namelijk een dimmer en een zwenkbare arm, zodat je het licht kunt sturen. Het design is gebaseerd op oude lampen uit New York in de jaren ‘30. Een tijd waarin glitter en glamour meer regel dan uitzondering waren. Die elegantie vind je terug in de vorm van de lamp.

Menu designlamp

3.      De tafellamp

Een tafellamp gebruik je voor net dat beetje extra licht. Op je bureau of nachtkastje bijvoorbeeld. Toch hoeft zo’n lamp niet alleen maar functioneel te zijn. Met een mooie design tafellamp trek je ook de aandacht en kun je pronken op een bijzettafel, schouw of nachtkastje.

Deze lamp van Menu is bijvoorbeeld een mooi voorbeeld van Deens design. De betonnen voet zorgt voor een robuuste en stoere uitstraling. Maar de ronde vorm brengt hem weer in balans en maakt dat de lamp past bij iedere woonstijl.

Bron: In samenwerking met Menu.

nog meer: wooninspiratie