WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3 unieke zomeruitjes in eigen land

Voor het ultieme vakantiegevoel hoef je niet ver te reizen. Waan je in de ongerepte Afrikaanse natuur, op een nostalgische antiekmarkt in Parijs of dompel jezelf onder in design met deze onvergetelijke uitjes. En dat gewoon in eigen land. (in samenwerking met Beekse Bergen)

Beekse Bergen vtwonen Safari

1. Summer vibes in Beekse Bergen

Altijd al eens oog in oog willen staan met giraffen en olifanten die vrij leven op uitgestrekte vlaktes en savannes? Dat kan in wildlifepark Beekse Bergen. Naast de bekende autosafari kun je ook met de bus, boot en te voet op pad. Of ga met een ranger off-road in een open Land Cruiser tijdens een spannende game drive. Deze zomer beleef je in het park tijdens Summer of Africa een echte Afrikaanse zomer. Pak een cocktail en geniet van een Afrikaanse barbecue en rooster als toetje je eigen marshmallows. Op zaterdagen is er Afrikaans entertainment op het Kongoplein met ’s avonds een concert. ’s Avonds ja, want het park is tot 20 uur open.

Summer of Africa beleef je in Safaripark Beekse Bergen van 13 juli tot en met 11 augustus tussen 10 en 20 uur en is gratis te bezoeken met een geldig entreeticket.

Beekse Bergen vtwonen bus

2. Vintage shoppen tijdens Gouds Montmarte

Met ruim 140 kraampjes is Gouds Montmartre uitgegroeid tot de grootste antiek- en curiosamarkt van Nederland. Liefhebbers van vintage kunnen hier hun hart ophalen. Struinend over de sfeervolle zomermarkt kom je de meest bijzondere voorwerpen tegen. Oude fotocamera’s, nostalgische beschuitbussen en koffiemolens, muziekinstrumenten – je kunt het zo gek niet bedenken. Uitgeshopt? Strijk dan neer op één van de gezellige terrassen in de historische binnenstad. Op donderdagen is de traditionele Goudse kaasmarkt trouwens ook een bezoekje waard. Net als vroeger doen de boeren handjeklap om de beste kazen.

Gouds Montmartre wordt elke woensdag van 22 mei t/m 28 augustus gehouden op het marktplein van Gouda en de kaasmarkt elke donderdagochtend van 4 april t/m 29 augustus.

3. Cultuur snuiven in Design Museum Den Bosch

Objecten van beroemde kunstenaars als Pablo Picasso, Dutch Design van Nederlandse helden onder wie Hella Jongerius én werk van jong talent. Er is altijd wat te beleven in het Design Museum Den Bosch. Keramiek en sieraden vormen het hart van de vaste collectie. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen die laten zien wat de invloed is van design op het dagelijks leven. Zo ontdek je de verhalen achter de mooie stukken. Neem zeker ook een kijkje in de museumshop met een geweldige designcollectie, van kunstboeken tot originele cadeaus en Brabants design. Sluit je bezoek af met een overheerlijke Bossche bol in de MuseumBrasserie.

Het Design Museum Den Bosch bevindt zich in het Museumkwartier in hartje Den Bosch en is van dinsdag t/m zondag geopend van 11 tot 17 uur.

nog meer: wooninspiratie