kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Winterdip? Niet met deze interieurtips

De klok is weer terug naar de wintertijd en langzaam worden de dagen korter. Minder zonuren, betekent minder vitamine D in ons lichaam, wat voor sommigen tot een winterdip kan lijden. Maak het binnen extra gezellig om dit te voorkomen.

styling-spiegels-vtwonen-2019-editie2

Warm licht

Ga die winterdip te lijf met licht! Welk soort lampen je ook hebt, kies peertjes die warm licht geven. De kleurtemperatuur van ledlampen wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Een lagere kleurtemperatuur produceert een warmer en meer ontspannen licht. Als de temperatuur tussen de 2200K en 2700K ligt zit je goed.

Veel planten

Planten zijn goed voor het zuiveren van de lucht en hebben daarmee een positief effect op hoe je je voelt. Omring jezelf daarom met planten om je humeur op te krikken. Vergeet ook je slaapkamer niet! Volgens de Egyptenaren zou de aloë vera je huis zuiveren, positieve energie brengen en helpen bij slaapproblemen.

Doe het even anders

Wil je meteen nieuwe energie in huis, ga dan lekker aan de slag met kwasten, spijkers, behang en verf. Is dat iets te veel gevraagd, gooi dan eens je bank, stoelen en eettafel om. Wedden dat je ineens een huis als nieuw hebt?

Nieuw kleurtje

Kleuren hebben invloed op je gemoedstoestand. Ben je op zoek naar meer pit, dan is een roodtint een aanrader. Wel pit maar iets minder heftig? Okergeel of groen doen het ook goed.

Omarm het seizoen

We kunnen er niks aan doen, die winter moeten we door. Je kunt ‘m daarom maar beter accepteren. Gelukkig kun je je huis ‘kleden’ op kou met lekker zachte vloerkleden, plaids en kussens. Kaarsjes aan, gordijnen dicht en genieten maar.

Weg met die rommel

Een opgeruimde geest begint bij een opgeruimd huis. Trek al je kasten en lades open en haal alles eruit. Voordat je de spullen weer terug op hun plek legt stel je jezelf eerst de vragen: heb ik het gemist? En gebruik ik het nog? Zijn de antwoorden nee, doneer het dan aan de kringloop om er iemand anders gelukkig mee te maken.

Spiegels

Nu het eerder donker wordt, is het fijn om het licht dat er nog wel is, zo veel mogelijk te laten shinen. Door het gebruik van spiegels in je interieur lijkt de ruimte niet alleen groter, maar ook lichter. Je kunt ervoor kiezen om een paar grote spiegels op te hangen (bijvoorbeeld boven de tafel of op de schouw) of voor meerdere kleine spiegels te kiezen. Laat dat licht maar binnenstromen!

nog meer: wooninspiratie