WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wijnglazen schoonmaken: dit zijn dé tips

Lippenstift, rode wijn, maar ook kalkaanslag hechten zich graag aan wijnglazen. Soms zijn ze zelfs nog vies na het af- of vaatwassen. We begrijpen dat je daar niet op zit te wachten en delen daarom een fijne tip waarmee wijnglazen schoonmaken een feest wordt!

Wijnglazen schoonmaken, dit zijn de ultieme hacks.

Kunstgebit tablet

Misschien heb je gehoord dat je wijnglazen beter met de hand kunt wassen, maar dit hoeft niet altijd beter te zijn voor het resultaat. Als je een goede vaatwasser hebt, moet het daarmee ook lukken. Zet ze in het bovenste rek in de daarvoor bedoelde wijnglasrekken. Wil je zeker weten dat je glazen er zonder kalkaanslag uitkomen, gebruik dan een tablet waarmee normaal gesproken kunstgebitten gereinigd worden. Een andere optie is citroenzuurpoeder. Beide kun je gewoon in het vakje voor het vaatwastablet gooien voor optimaal resultaat.

Wijnglazen schoonmaken met azijn

Als je geen vaatwasser hebt of gewoon liever ‘ouderwets’ afwast, is dit een fijne tip. Zo ga je te werk: laat een emmer, teil of de gootsteen vollopen met een ruime hoeveelheid lauwwarm water. Gooi daar vervolgens een flinke scheut azijn bij en roer het geheel door elkaar. Leg de wijnglazen er vervolgens in en laat ze minimaal een half uur weken. Je hoeft de boel niet af te wassen. Haal de glazen er gewoon uit en droog ze met een linnen doek. Zo gaan ze extra hard glimmen!

nog meer: wooninspiratie