WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Samen thuiswerken? Zo creëer je een werkplek voor twee

Om de beurt aan de keukentafel en het bureau om elkaar maar niet te storen met videocalls en meetings… het afgelopen jaar is het huis bij velen getransformeerd tot thuiskantoor. Staat een werkplek voor twee waar jullie beide ongestoord aan de slag kunnen bovenaan de wishlist? Om ‘m zo comfortabel mogelijk te maken hebben wij een aantal tips op een rij gezet.

vtwonen diy | fotografie Sjoerd Eickmans | styling Kim van Rossenberg | werkplek voor twee

Samen delen

Het meest ideaal is een home office met ruimte voor twee aparte bureaus, maar niet elke kamer is hier groot genoeg voor. In dat geval is het slim om een bureau met elkaar te delen. Deel de werkplek zo efficiënt mogelijk in en gebruik de ruimte die er is slim. Ga bijvoorbeeld voor een hoekbureau of eentje op maat. Dit kun je gemakkelijk zelf maken met een los keukenblad of houten werkblad, vaak verkrijgbaar bij de bouwmarkt of IKEA. Laat het blad steunen op vier poten, schragen of ladekasten. Met een kast in het midden zorg je voor extra opbergruimte en een werkplek voor twee.

Alles keer twee

Een werkplek voor twee betekent ook dubbel zoveel spullen. Onder andere twee bureaulampen, laptops en comfortabele stoelen. Ga eerst na welke spullen noodzakelijk zijn en overweeg dan om spullen weg te laten. Genoeg stroom om de boel om te laden en verlichten is een must. Plak een groot verlengblok met dubbelzijdig tape onder het bureau om een wirwar aan snoeren te voorkomen. En in plaats van twee lampen op het bureau kan een grote wandlamp ook voldoende verlichten, net als op de foto!

LEES OOK

Thuiswerken én -wonen: zo vind je de balans

Volle focus

Voor thuiswerken is vaak opperste concentratie vereist, maar met je partner naast je ligt afleiding altijd op de loer. Videocalls, koffiepauzes of een snel overleg over de boodschappen: het is belangrijk om jezelf af te kunnen sluiten van deze prikkels. Plaats in het midden van het bureau een scheidingswand – sommige zijn zelfs geluiddempend – of bedenk een alternatief. Een grote plant, prikbord of tijdschriftenrek tussen jullie in zorgt ook voor meer rust.

Opbergruimte

Pennen, snoeren, papieren en notitieblokken die geen vaste plek hebben zorgen voor chaos op het bureau én in je hoofd. Vooral op een werkplek voor twee is het extra fijn als je geen last hebt van elkaars prullaria. Kies voor een bureau met ingebouwde opbergvakken of planken aan de muur en geef alle lades en bakken een label. Zorg in ieder geval dat er niet teveel op het bureau komen te staan. En ook hier komt de ladekast weer van pas, want alles – van gummen tot mappen – past erin.

nog meer: wooninspiratie