WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De werkplek: 3x net even anders

Thuiswerken, we doen het tegenwoordig steeds meer! Daarom is het fijn om over een goede werkplek te beschikken. Wij selecteerden voor jou drie leuke ideeën voor een creatieve thuiswerkplek! Achter welk bureau zie jij jezelf al zitten?

werkplek-slim-ingedeeld

Werkplek als roomdivider

Heb je niet veel ruimte in huis en ben je nog op zoek naar een creatieve manier om je eetgedeelte af te scheiden van het woongedeelte? Dan is dit functionele idee voor jou! Wat dacht je van een werkplek als roomdivider? Zo heb je twee functies in een. Voor dit idee heb je wel een paar handige handen nodig, maar dan heb je ook wat. Bouw twee hoge kasten, bijna zo hoog als je plafond. Zorg dat ze breed genoeg worden om er een bureau (of zoals hier: de helft van een tafel) in te laten passen. Hang tot slot nog wat planken op boven het werkgedeelte en je creëert gelijk opbergruimte voor boeken en andere spulletjes. Schilder tot slot de gehele kast in de kleur van de wanden en je zult zien dat de werkplek heel mooi opgaat in de rest van de ruimte.

Werkplek-zolder

Zolderkamer wordt werkplek

Bij veel mensen is de zolderkamer dé plek om al die oude spullen, die je liever niet in het zicht hebt, uit te stallen. Maar je kunt deze ruimte natuurlijk ook een andere functie geven. Wat dacht je van een zolder als thuiskantoor? Zo heb je gelijk geen excuus meer om alles maar te bewaren. Klus van op maat gemaakte planken een zwevend wandbureau. Of als je iets minder handig bent: je kunt natuurlijk ook gewoon een bestaand bureau kiezen. Hang wat planken op aan de muur of plaats een stoere lockerkast voor extra opbergruimte. Je kunt ervoor kiezen om de achterwand van het bureau te voorzien van een mooi behangetje, maar je kan hem ook schilderen in een kleur naar keuze. Style de werkplek af met wat mooie stationery et voilà: een fijne werkplek op zolder in een handomdraai!

werkeiland

Niet een werkplek, maar een werkeiland

Is dat even gezellig? In plaats van een losse werkplek, kun je natuurlijk ook een werkeiland maken! Als de ruimte het toelaat natuurlijk. Plaats vier bureaus of tafels als een vierkant tegen elkaar aan. Zo kunnen de kids lekker kleuren, terwijl jij agenda nog eens openslaat. Door de bureaus in het midden van de kamer te plaatsen, wordt het werkeiland het middelpunt van de ruimte. Hang er nog een opvallende lamp boven als eyecatcher en het werkeiland is klaar voor gebruik!

nog meer: wooninspiratie