WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo geef je je interieur een snelle make-over

Ben je uitgekeken op je huidige interieur en toe aan verandering zonder dat het te veel geld kost? Geef je huis een snelle make-over. Wij geven een paar ideeën, want: een mini metamorfose hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn.

5 ideeën voor een snelle make-over | vtwonen

Verf de muur

Ben je toe aan iets totaal anders? Geef je muur een nieuwe kleur. Ga voor een kleur die anders is dan de huidige kleur, zo blaas je nieuw leven in huis. Het is een gemakkelijke en budgetproof oplossing. Zin om aan de slag te gaan? Lees hier over zes veelgemaakte schilderfouten.

De ruimte opnieuw indelen

Als je toe bent aan iets nieuws is dit misschien wel de makkelijkste oplossing: de ruimte opnieuw indelen. Draai je bank een kwartslag of zet je bed aan de andere kant van de slaapkamer. Het is verbazingwekkend wat een groot verschil dat kan maken. En behalve wat spierkracht, kost het verschuiven van de bank je helemaal niets.  

5 ideeën voor een snelle make-over | vtwonen
5 ideeën voor een snelle make-over | vtwonen

Lang leve groen

Heb je in een lege ruimte wat opvulling nodig? Planten en bloemen brengen een huis tot leven. Een groot voordeel van bijvoorbeeld de yucca plant is dat ‘ie weinig verzorging nodig heeft. Als je het buitengevoel naar binnen wil halen kun je het beste kiezen voor een olijfboom of een bos eucalyptus in een vaas. Heb je geen plek voor een grote plant? Ga dan voor een hangplant. Dat bespaart ruimte en ziet er stijlvol uit.

5 ideeën voor een snelle make-over | vtwonen

Pronkstuk aan de muur

Een verzameling posters en fotolijsten aan de muren geven je huis sfeer. Wissel ze vooral eens af. Druk een paar mooie foto’s af of hang een andere poster aan de muur. Het is misschien een kleine aanpassing, maar het kan het interieur toch een boost geven.

Upgrade je meubels 

Mocht je het verven van de muur te drastisch vinden, dan kun je je meubels natuurlijk ook een kleurtje geven. Door ze een andere kleur te geven, krijgt de eetkamer of de woonkamer binnen een handomdraai een nieuwe look.

nog meer: wooninspiratie