WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Warme voeten met een kleed van kurk

Doe ons zo’n handgemaakt kurkbehang! Juist in de slaapkamer is kurk een fijn materiaal vanwege de warmte-isolerende werking. Een kurken vloer te veel van het goede? Een kleed van kurk naast je bed zorgt ook voor lekker warme voeten.

kleed-van-kurk-slaapkamer
Op de achterwand bij het bed zit kurkbehang Eclat RM63194 (Élitis). Dekbedhoes van linnen in de kleur nude, laken van linnen in de kleur chalk, kussenslopen in de kleur peach en light grey (Couleur Locale). Kussen inclusief binnenkussen Pink Salt van By Mölle (The Manor). Kussen met gecoat linnen voorkant (Mrs.Me). Kast (Neef Louis). Tasje Journey van kurk (www.pucbag.nl). Lamp van marmer, short, klok, spiegeltje, kaars in doosje, fotoprint (Living-in). Wit vaasje, witte kan, wit bolvaasje (www.vtwonen.nl). Glas met onderzetter van kurk (Bloomingville). Hamamdoek (Sissy-Boy). Oude filmdozen (Van Dijk & Ko). Karaf van glas met kurk van Menu (Bed Habits). Doosje van kurk van Hay (MisterDesign). Platenspeler (Urban Outfitters).

Zo maak je het kleed

  • Kurk is verkrijgbaar op de rol in verschillende diktes. Hier is een rol van 50 cm breed en 8 meter lang gebruikt (www.kurk24.nl).
  • Snijd een stuk af op de gewenste lengte en klaar is je vloerkleed.

 

Bron: vtwonen 08-2016 | Fotografie Bart Brussee | Styling Marlies Does

nog meer: wooninspiratie