WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Alles wat je moet weten over Pinterest

Wat als je mooie foto’s tegenkomt op een site en deze wilt bewaren? En ook graag wilt onthouden waar je de foto’s gezien hebt? Je kunt de links en de foto’s knippen en plakken in Word of alle afbeeldingen opslaan, maar dat is een hoop gedoe. De oplossing is simpel én leuk: Pinterest!

Wat is Pinterest eigenlijk?

Pinterest is een virtueel prikbord. Pinterest maakt het mogelijk om foto’s te organiseren en eigen foto’s te delen door middel van ‘boards’. Een board is een soort prikbord waar je verschillende foto’s op vast kunt ‘pinnen’ (prikken). Je kunt meerdere ‘boards’ aanmaken, heel handig voor het ordenen van al je afbeeldingen. Denk bijvoorbeeld aan een board genaamd ‘Lampen’: hier kun je alle foto’s van jouw favoriete lampen op pinnen. Je kunt ook foto’s en boards van andere gebruikers bekijken, pinnen en volgen.

Om gebruik te kunnen maken van Pinterest, heb je een Pinterest-account nodig. Dit kun je ook aanmaken met je Facebook of Twitter-account.

Hoe werkt Pinterest?

Voordat je begint met ‘pinnen’, moet je een ‘board’ aanmaken. Dit doe je bij de optie ‘Add +’. Dit board kun je een eigen naam geven en daarna kun je direct aan de slag.

Foto’s op je board pinnen kan op verschillende manieren:

  1. Pin-button. Op de site van Pinterest kun je een knop ‘Pin it’ toevoegen aan je browser. Ben je op een site en zie je iets leuks? Dan hoef je alleen maar op ‘Pin it’ te klikken in je browser en Pinterest maakt dan een overzicht van alle foto’s op die pagina. Klik op de foto die je wilt pinnen en voila!
  2. Repin. Als je een foto van een andere pinner bekijkt, kun je kiezen voor de functie ‘Repin’. Als je op deze knop klikt, wordt de foto op jouw board gezet. De foto wordt dus opnieuw gepint: repin.
  3. Zelf een foto uploaden. Je kunt natuurlijk ook één van je eigen foto’s op je board plaatsen. Dit doe je door simpelweg een foto te uploaden op de site van Pinterest via de optie ‘Add +’.

Wil je weten waar een foto op Pinterest vandaan komt? Onderaan de foto staat de link naar de site waar de foto is gevonden. Je kunt ook nogmaals op de foto klikken: Pinterest brengt je dan naar de site waar de foto vandaan komt.

Het Pinterest profiel van vtwonen

Bij vtwonen zijn we ook aan het pinnen geslagen. Op www.pinterest.com/vtwonen kun je alle boarden van vtwonen bekijken. Bekijk bijvoorbeeld ons board vtwonen loves binnenkijken: een board vol met de mooiste binnenkijkers uit ons blad en meer. Of bekijk het board vtwonen loves weer verliefd op je huis, voor de leukste metamorfoses uit ons tv-programma. Naast beelden uit ons eigen blad, pinnen we ook regelmatig mooie en bijzondere foto’s die we bij andere pinners zien.

Pinners op de vtwonen redactie

Heb je nog geen Pinterest? Pas op, voordat je het weet heb je er een verslavende hobby bij. Nog op zoek naar leuke mensen om te volgen?  Een overzicht van actieve pinners uit het vtwonen team:

nog meer: wooninspiratie