WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Voorjaar in zicht: dit kun je alvast doen in huis

Voel je ook al de lentekriebels? Die nieuwe energie zorgt ervoor dat je zin hebt om zaken eens grondig aan te pakken. Wil je nog niet aan een voorjaarsschoonmaak beginnen? Dan kun je dit wel alvast doen om de lente in huis te verwelkomen. En dat scheelt straks als de échte voorjaarsschoonmaak aan de beurt is. 

Voorjaar in huis
Lak op houtwerk Iets Krokus Creations Mat, vanaf € 26,49 (flexa.nl). Behang Fabian Yellow, per rol € 104,- (sandberg­wallpaper.com). Vloerlamp Triangle € 229,- (hkliving.nl). Bank € 525,- (polspotten.nl). Roze kussen met stoffen rozen € 14,99 (hm.com). Zachtgele kussenhoes van stof Brera Lino, Primrose van Designers Guild, per meter € 68,- (wva.nl). Grijs kussen met fijne bloemenprint € 7,99 (sostrenegrene.com). Donkerroze matraskussen € 65,-, lichtroze matraskussen € 95,-, goudgeel rond gestreept kussen € 95,-, langwerpig zuurstokroze gestreept kussen € 67,50 (bungalow.dk). Kussen met zwart-witte bloemenprint € 15,75, kussen met geel-witte bloemenprint € 15,95 (deens.nl). Roze suède kussen € 35,-, witte linnen kussenhoes met sierrand € 37,90 (loods5.nl). Geel-wit gestreept kussen van Designers Guild € 109,- (wva.nl). Zachtgeel plaid € 29,99 (hm.com). Roze-geel gestreepte plaid € 89,- (hayonlinewinkel.com). Overig privébezit.

Dag knusse items

Een heerlijk moment: je wintergarderobe omwisselen voor zomerse items. Dag dikke jas en hallo zwierige jurk en bloemenprint! En kijk meteen ook even goed naar wat er allemaal op de bank ligt om je warm te houden. Hoog tijd om die overload aan kussens en dekens weg te halen. 

Wissel kussenhoezen van fluffy of winterse materialen om voor linnen en katoenen varianten met vrolijke prints. Haal ook de eventuele plaids van de bank. Stop deze nou niet meteen ver weg in een doos op zolder, maar bijvoorbeeld in een leuke mand in de huiskamer. Omdat er niets zo onvoorspelbaar is als het weer in Nederland, is het voor nu nog handig als deze warmmakers binnen handbereik liggen.

Als het tijd is voor de échte voorjaarsschoonmaak kun je nog een stap verder gaan en je bank weer als nieuw laten voelen

Accessoire-switch

Niet alleen de winterse kussens en dekens maken plaats voor fleurige varianten. Dit kan natuurlijk ook met alle andere accessoires in huis. Ruil donkere kleuren om voor lichtere varianten. Wat dacht je bijvoorbeeld van pastel? Vul ook een vaas met prachtige lentetakken die nu volop verkrijgbaar zijn. Wedden dat het lentegevoel je straks tegemoet schreeuwt?

Fris en bloemig

Nu de zon weer vaker schijnt, is het heerlijk om de ramen wijd open te zetten. De zonnestralen zijn niet alleen goed voor kamerplanten, ook frisse lucht in huis is belangrijk. Aan te raden is om dagelijks in ieder geval een half uur te ventileren. En dat kan prima nu de temperaturen niet meer onder nul liggen. 

Om het voorjaarsgevoel te versterken, kun je de frisheid in huis een extra boost geven met bijvoorbeeld een geurkaars. Kies voor bloemige, lichte of citrusachtige geuren voor extra frisheid in huis. 

Groen in huis

Mensen met een tuin rennen bij de eerste zonnestralen naar buiten om hun groene vingers te laten wapperen. Een rondje tuincentrum mag dan natuurlijk ook niet ontbreken. Maar waarom alleen kiezen voor nieuw groen in de tuin? Als je nog geen planten in huis hebt, dan is dit het moment om extra groen in huis te halen. Ga voor een mooie kamerplant of een grote vaas met bloesemtakken.

nog meer: wooninspiratie