WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De voordelen van een stoere binnendeur

Stoere, industriële binnendeuren en wanden: wij zijn fan. Bang dat deze robuuste deuren boven budget zijn? Geen zorgen, aluminium is een stuk scherper geprijsd dan staal en zo zijn er meer pluspunten. Wij zetten ze voor je op een rij. (In samenwerking met IDA)

1. Stoere allemansvriend

Aluminium is een stoer materiaal, dat zeker wanneer je kiest voor zwart poederlak robuust overkomt. Daardoor is het vanzelfsprekend geschikt in een industrieel en strak interieur, maar eigenlijk is dit materiaal voor elke woonstijl toepasbaar. Wie denkt dat stoer en romantisch niet samengaan, heeft het mis. Zolang je er genoeg zachte materialen tegenover zet, oogt het geheel vanzelf huiselijk en warm.

2. Een ander kleurtje

Aluminium deuren zijn verkrijgbaar in alle kleuren. Zo past de kleur van jouw deur altijd bij het kleurenpallet van de rest van je interieur. Met een rustige tint zorg je ervoor dat de deur niet uit de toon valt. Een donkere kleur als tegenhanger in een licht interieur tovert de deur juist om tot een prominente blikvanger.

3. Licht als een veertje

Nog een belangrijke pre van aluminium is dat het een lichtgewicht materiaal is. Het is 3x lichter dan staal, waardoor je de deuren heel soepel open- en dichtmaakt. Om dat te vergemakkelijken kun je kiezen voor een taatsdeur of pivotdeur. Dit is een deur zonder posten, die ‘los’ in de ruimte draait. Bijkomend voordeel is dat je dit type deur in twee richtingen kunt openen. Kies je voor een taatsdeur met aanslag, dan kan de deur in één richting geopend worden. Een ideale keuze voor gezinnen met kinderen, omdat de deuren in dat geval niet hard kunnen dichtklappen.

4. Brengt sfeer

Vormen de keuken en woonkamer één grote ruimte die wel wat meer sfeer kan gebruiken? Deel de kamer dan eenvoudig in tweeën met dubbele binnendeuren. Zo sluit je de ruimte af maar verlies je geen daglicht. Je scheidt de kamer op basis van de verschillende functies in een leef- en kookgedeelte en brengt de ruimte weer in verhouding. Door het glas blijven beide delen wel met elkaar verbonden.

5. Lange levensduur

Aluminium is stevig en duurzaam. Het heeft een lange levensduur en doordat het onderhoudsvriendelijk is, blijven deze deuren in optimale conditie. En tot slot is het materiaal voor 100% recyclebaar.

6. De keuze is reuze

Als je kiest voor een aluminium deur, heb je niet alleen de keuze tussen enkele, dubbele of taatsdeuren. Je kunt ook kiezen voor boven- en/of zijlichten rondom de deur om de ruimte nog meer transparant te maken. Daarnaast is er volop keuze in deurkrukken. Zo vind je altijd een deur die bij jouw woonstijl past.

Bron: in samenwerking met IDA

nog meer: wooninspiratie