WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Voor alle thuiskoks: zó plan je het kerstdiner zonder stress

De feestdagen worden dit jaar anders dan anders, maar gezellig getafeld wordt er ongetwijfeld. Voor alle thuiskoks die het menu mogen verzorgen: met deze praktische én duurzame tips tover je zonder stress een verrukkelijk kerstdiner op tafel.

In samenwerking met Quooker

Quooker kraan goud | vtwonen

Op het menu

Een goede voorbereiding is het halve werk. Duik dus niet meteen de kookboeken in, maar zet eerst de feiten op een rij. Hoeveel mensen komen er naar het kerstdiner? Zijn er dieetwensen om rekening mee te houden? Bedenk ook hoeveel je per persoon wilt uitgeven. Stel vervolgens een menu samen dat bij alle gasten past en waarvan je de gerechten al eens gemaakt hebt. Ook doen: gerechten kiezen die voor een groot deel voor te bereiden zijn. Soep bijvoorbeeld, maar ook stoofperen, tiramisu en sauzen zijn een dag of twee van tevoren te maken.

Boodschappen doen

En dan: naar de supermarkt. Maak een boodschappenlijst, verdeel alles in categorieën (groenten, zuivel, vlees, zoet, etc.) en schrijf de benodigde hoeveelheden van ieder product precies op. Je koopt namelijk al gauw te veel en dat is zonde. Zorg dat de meeste producten minimaal een week van tevoren in huis zijn en haal één of twee dagen voor Kerst de laatste dingen, zoals verse kruiden. Geen zin in drukte, rijen bij de kassa en de kans om iets te vergeten? Bestel alle boodschappen (op tijd!) online.

De keuken in

De thuiskok die het zichzelf éxtra makkelijk wil maken, maakt tijdens het koken gebruik van een Quooker. Handig voor het aanmaken van bouillon en het ontvellen van tomaten, maar ook voor het pocheren van vis, om groenten te blancheren en natúúrlijk voor het afkoken van couscous, rijst, pasta en aardappelen. En wat te denken van het opwarmen van de borden? Ook handig: de Quooker Cube, waar je met één druk op de knop bruiswater uit tovert. Zo staat een verrassende mocktail op basis van bruiswater binnen een mum van tijd op tafel. Vergeet de souschef, een Quooker is deze Kerst de allerbeste hulp in de keuken! Praktisch én duurzaam, want je bespaart ook nog eens liters water en bakken energie.

Quooker kraan goud | vtwonen
Quooker kraan zwart | vtwonen

Duurzaam diner

Met een Quooker tap je namelijk altijd exact de juiste hoeveelheid water uit de kraan, nooit te veel. Dat is bij een waterkoker wel anders. Het water uit een Quooker is bovendien meteen warm, het water laten lopen tot het warm is, is onnodig. Het reservoir waar de Quooker water in bewaart, heeft bovendien weinig energie nodig (10 watt) om water boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: een gemiddelde tv verbruikt 3(!) keer zoveel energie. Slimme thuiskoks kiezen dus voor een Quooker.

Reken je rijk

Met Kerst ook zo’n handige én energiezuinige Quooker in huis? Doe de online bespaarcheck en reken binnen één minuut uit hoeveel energie, water én geld er valt te besparen met een Quooker.

nog meer: wooninspiratie