WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Volg deze 9 stappen om het ultieme droombed te creëren

Met een beetje mazzel breng je er toch zeker acht uur per dag door. Een goede nachtrust is essentieel wil je je overdag een beetje functioneren. Hoeveel uur je slaapt, heb je helaas niet altijd in de hand, maar wáár je in slaapt wel.

Heiligdom

Ondanks dat we er zoveel uur in doorbrengen, is het bed toch vaak een ondergeschoven kindje. Veel mensen investeren in een goed matras, maar daar houdt het dan toch wel op onder het mom van: je hebt toch je ogen dicht. Eeuwig zonde. Betrek de slaapkamer bij de rest van het huis en maak van het bed je heiligdom waar je piekergedachtes loslaat voordat je hoofd het kussen raakt en waar je ’s ochtends uitgeslapen wakker wordt. Deze 9 stappen helpen daarbij.

1. Ga voor kwaliteit

Wanneer het op bedlinnen aan komt, is het oké om een beetje een snob te zijn. De zachtste dekbedovertrekken zijn niet alleen een kwestie van een hoge thread count. Zoek naar 100% biologische stoffen of Egyptisch katoen voor de beste kwaliteit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Practically our ideal bedroom. ☁️ design: @leannefordinteriors; styling: @bradytolbert; photo: @tessaneustadt via @bradytolbert

Een bericht gedeeld door MyDomaine (@mydomaine) op

2. Instoppen

Weet je wat niét knus is? Koude voeten. Om van je bed een warme cocon te maken, stop je de lakens aan het voeteneind en de zijkanten in.

3. Dekens

Een droombed kan nooit een droombed zijn zonder lekkere dekens. Alsof je jezelf in een wolk wikkelt.

4. Laat iets imperfect

Er heerst een dunne lijn tussen een perfect – en een steriel bed. Uiteindelijk wil je dat een bed uitnodigt om erin te klimmen, niet om vanaf te blijven. De makkelijkste manier om dat te voorkomen, is één ding licht rommelig te laten. Dat bereik je met bijvoorbeeld een nonchalant gedrapeerde sprei.

5. Een trui voor je bed

Over spreien gesproken: wat is er fijner dan een trui in bed-formaat? Leg een levensgrote gebreide sprei over het voeteneind. Knusser wordt het niet.

6. Werk in laagjes

Het adagium dat je bij kou je moet kleden in laagjes geldt ook voor het bedlinnen. Laagjes geven zowel visueel als fysiek warmte. Een licht dekenktje, een dikke sprei, een lekker dekbed en je hebt opties te over als je ’s nachts ook altijd schommelt tussen warm-koud-warm-koud.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

DUNE collection will be online tomorrow 8am AEST✌?????

Een bericht gedeeld door HELLO TRADER (@hellotrader) op

7. Royale kussens

Qua kussens geldt: meer is meer. Voor een bed dat er lekker en toch geraffineerd uit ziet, is van voor naar achteren werken de truc. Plaats twee grote kussens tegen het hoofdeind en leg twee kleinere kussens daarvoor. Maak het eventueel af met een rond sierkussen. Gewoon, omdat het er gezellig uit ziet.

8. De matrastopper

Een matras-topper klinkt allesbehalve spannend tot je het verschil ervaart. Zeker als je er een van fluffy schapendons hebt is de kans groot dat je ’s ochtends al niet kan wachten tot je weer onder de wol mag.

9. Daar zit een luchtje aan

Of het nou je favoriete wasmiddel of een geurkaars op het nachtkastje is: een geur die je associeert met de rust en harmonie van je slaapkamer brengt een gestreste geest meteen tot rust.

nog meer: wooninspiratie