WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Pretty pastels: shop de mooiste vloerkleden in pasteltinten

Een beetje kleur doet wonderen voor de mens. Hoe vrolijker, hoe beter. En als je het dan hebt over vrolijke kleuren, dan heb je het vaak ook over pastel. Pastelkleuren zijn op talloze manieren toe te voegen in huis, maar een van de snelste en mooiste opties om dit te doen zijn vloerkleden in pasteltinten. Eén exemplaar kiezen wordt nog knap lastig…

Behangtrends 2021: retro behang doet het altijd goed

Eindeloze mogelijkheden

Pasteltinten zijn lichte, frisse kleuren die allang niet meer alleen bij Pasen horen. Ze geven ieder interieur een rustgevende uitstraling, zonder dat het saai wordt. Zelfs een volledige kamer in pastel hoeft niet druk te zijn (kijk maar naar het prachtige voorbeeld van hierboven). Een ton sur ton interieur is bijvoorbeeld heel goed te in elkaar te zetten door pasteltinten te gebruiken.

Een lichte kleurtoon

In Nederland kan het soms best druilerig weer zijn. Dit heeft effect op ons humeur en meestal niet op een positieve manier. Tijd voor wat lichte, frisse kleuren dus. Want dat vloerkleed ligt er in de winter gelukkig nog steeds! In de woonkamer leg je een lekker groot kleed, in de gang een langwerpig kleed en in de leeshoek kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kleine, ronde variant.

Een stijlvolle keuze

Door vloerkleden in pasteltinten toe te voegen in huis vang je twee vliegen in één klap: de ruimte wordt meer een geheel doordat je alle meubels samentrekt en in verbinding laat staan met het kleed. Dit klinkt ingewikkeld, maar is eigenlijk heel logisch. Daarnaast breng je meer persoonlijkheid in huis door kleur toe te voegen. Iedereen voegt kleur immers op haar of zijn manier toe: of dat nu gaat om de hoeveelheid of de tint zelf.

Pssst… Voor wie bang is dat al dat pastel te tuttig wordt; dít moet je even lezen!

En nu: time to shop…

nog meer: wooninspiratie