WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo repareer je een krasje op je houten vloer

Dolblij ben je met je nieuwe houten vloer. Maar door het dragen van hakken of het schuiven met meubels kunnen er krassen ontstaan. En zomaar de vloer vervangen is natuurlijk geen optie. Wat wel een optie is: je repareert de vloer zelf, het is echt heel makkelijk.

Edding
Edding krassen

Een houten vloer of laminaat staat prachtig in huis maar kan helaas makkelijk beschadigen. Helemaal met jonge kinderen, die de vloer als speelterrein gebruiken, is een krasje of deukje zo gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Hamertje Tik waarbij de hamer het parket raakt in plaats van de bal of de blokkendoos die vol enthousiasme boven de vloer op de kop wordt gehouden…

DIY reparatie-was-set van edding

Gelukkig hoef je niet meteen de vloer te vervangen, zelf repareren is ook een optie. Speciaal voor houten vloeren, laminaat en parket is er nu de reparatie-was-set van edding. Met deze DIY kit maak jij in 3 simpele stappen je eigen vloer weer zo goed als nieuw.

Hoe gaat dit in zijn werk?
1. Maak de beschadigde vloer schoon en verwijder losse houtdeeltjes en splinters. Warm het edding 8903 reparatiewas smelttoestel op en wacht tot het op de juiste temperatuur is.
2. Smelt de juiste kleur reparatiewas en breng deze aan op de beschadigde plek op de houten vloer, het laminaat of parket.
3. Laat dit ca. 10 seconden afkoelen, wrijf goed na met het gele blok en verwijder daarna overtollige reparatiewas resten met de bijgeleverde spatel en klaar ben je!

edding-stap-1
edding-stap-3
edding-stap-2

Een kind kan de was doen

Een voorproefje van dit DIY project is te zien op youtube. Echt, een kind kan de was doen!

Tip: Door het onderling mengen van de 3 verschillend gekleurde stukken was is een perfecte imitatie van de houtnerven mogelijk. Verkrijgbaar in 10 verschillende sets met 3 kleuren, van wit tot beuken en van kersenhout tot donker notenhout.

Over edding

Denk je nou de hele tijd, ik heb die naam eerder gezien? edding ken je in dat geval van de permanent markers. Die heb jij vast ook ergens in huis liggen, maar ze hebben nog veel meer. Er is namelijk een volledige productlijn voor allerlei reparatie- en decoratie doeleinden beschikbaar.

Ben je fan?

Op www.edding.com/onderhoud vind je alle producten op een rijtje en als echte fan like je natuurlijk meteen de facebookpagina voor creatieve ideeën, handige reparatieproducten en leuke acties.
Voor meer informatie en de verkooppunten van de edding reparatie-was-set kijk je op www.edding.com/vtwonen.

Bron: in samenwerking met edding

nog meer: wooninspiratie