WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een nieuwe oude vloer

In samenwerking met Quick-Step

Niets is zo mooi als een oude geleefde eiken plankenvloer. Maar ook bijna niets is zo kostbaar… Nou is de tijd voorbij dat de keuze voor een minder kostbare laminaatvloer betekende dat je stroken plastic op de vloer hebt liggen. Maar dat de keuze voor laminaat ook kan betekenen dat je serieus de weelderige nerven van een geleefde eikenvloer in huis haalt, is nu pas aangebroken.

quick-step vloer
Een gloednieuwe laminaatvloer, met de uitstraling van een oude eikenvloer zoals in een herenhuis van weleer? Het kan! De nieuwe collectie laminaatvloeren van Quick-Step heeft de naam Quick-Step Vogue gekregen en heeft dezelfde drie unieke eigenschappen als een oude plankenvloer: afwisseling van matte en glanzende delen, natuurgetrouwe voelbare nerven en een unieke afwerking van de randen.

Mat en glanzend
Echte eiken vloerplanken hebben hardere en zachtere delen. De hardere, hogere delen hebben door slijtage een matte look, het beloop op deze delen is immers intenser. De zachtere, lager gelegen delen behouden langer hun vernis laag en hebben dus een meer glanzend effect.
Bij de planken van de nieuwe laminaatvloer is dit effect ook toegepast, wat iedere plank extra levendigheid geeft.

Voelbare nerven
Het geleefde aspect van een oude eikenvloer komt ook door de unieke oppervlaktestructuur van iedere plank. Zo ook bij de nieuwe laminaatdelen. Niet alleen vertonen de planken diepe – voelbare nerven, de overgang tussen de hardere en de zachtere houtdelen verloopt daarenboven heel geleidelijk, precies zoals bij echte eiken planken.

Unieke randen
Om het geleefde, authentieke karakter van een eiken vloerdelen extra te accentueren, zijn de randen van de laminaatvloerplanken niet recht, maar afgeschuind én hebben ze een onregelmatig patroon.

Het resultaat is een karaktervolle laminaatvloer die met een realistisch ogend oppervlak niet van een karaktervolle, geleefde eikenvloer te onderscheiden is. En met de 6 verschillende dessins biedt de Quick-Step Vogue collectie je gegarandeerd de vloer die bij je past.

Ook een vloer met de look van een oude eiken plankenvloer?

ariadne at Home koos bij Quick-Step twee prachtige vloeren uit de nieuwste collectie Vogue. Elk met een authentieke afwerking en structuur die sterk lijken op die van echt hout. Zo combineer je het gemak van laminaat met de uitstraling van een plankenvloer!

 

nog meer: wooninspiratie