WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De do’s en dont’s bij het mixen van prints

Prints mixen: het is en blijft een kunst. Gelukkig wel een kunst waar jij ook heer en meester in kunt worden. Wij geven je met liefde een paar gouden tips waarmee het mixen van verschillende prints heel easy wordt. Want geloof ons: iedereen kan het. Scroll snel naar beneden en let’s mix!

Zo kun je prints wel mixen met elkaar

Groot en klein

Wil je behang met een drukke print op de muur en die vervolgens combineren met andere kussens en plaids met een dessin, net zoals hierboven wordt gedaan? Zodra het gaat om zowel grote objecten als kleine accessoires kan dit prima.

Meer zien van het prachtige interieur van hierboven? Bekijk dan deze vrolijk gekleurde binnenkijker.

Kleur

Bij het mixen van verschillende prints is het kleurenpalet heel belangrijk. Je kunt makkelijk de fout in gaan door teveel verschillende kleuren te willen mixen. Door het combineren van prints kan een interieur al snel druk worden. Voeg daar nog meerdere kleuren aan toe en het wordt al snel een chaos. Houd het liever wat rustiger door één of twee kleuren te kiezen voor de verschillende prints en hiermee te combineren. Een voorbeeld: een donkergrijze muur met een subtiele print kun je prima combineren met dit speelse kussen van Zuiver.

Just do it

Verschillende prints mixen is soms ook een kwestie van niet te veel nadenken en gewoon doen. Probeer eens wat verschillende dingen uit en kijk wat voor jou en de ruimte het beste werkt. Hoewel er heus richtlijnen zijn voor de beste mix, is het ook weer voor ieder interieur weer anders. De grootte van een ruimte, de hoeveelheid licht die binnenkomt en de indeling van een huis hebben ook invloed op de manier waarop jij prints kunt toepassen.

nog meer: wooninspiratie